Πολιτική

Κατρούγκαλος: Μηνύματα στην Τουρκία για την κυπριακή ΑΟΖ

"Η αναβαθμισμένη διεθνώς θέση της χώρας μας αντανακλά και στην καταδικαστική θέση της ΕΕ έναντι της Τουρκίας για τις παράνομες δραστηριότητές της στην κυπριακή ΑΟΖ", ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Η Τουρκία είναι απομονωμένη στα διεθνή δρώμενα ακριβώς επειδή δεν ακολουθεί το διεθνές δίκαιο. Αντίθετα, οι συνεπείς διπλωματικές προσπάθειες και το αναβαθμισμένο διεθνές κύρος Ελλάδας και Κύπρου αποδίδουν καρπούς , δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Τι είπε ο Κατρούγκαλος για την κυπριακή ΑΟΖ

«Η αναβαθμισμένη θέση της χώρας μας αναγνωρίζεται από όλους και αντανακλά και στην απόλυτα καταδικαστική θέση της ΕΕ έναντι της Τουρκίας στο ζήτημα των παράνομων δραστηριοτήτων της στην κυπριακή ΑΟΖ » ανέφερε ακόμη ο κ. Κατρούγκαλος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μέσα στη Σύνοδο Κορυφής: «Όχι business as usual με τρίτες χώρες στην άμυνα», είπε ο Μητσοτάκης – Η προειδοποίηση Ζελένσκι και ο ανυποχώρητος Όρμπαν
Στη συζήτηση για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και άμυνα και συγκεκριμένα σχετικά με τη συνεργασία της ΕΕ με τρίτες χώρες, ο πρωθυπουργός...
Σύνοδος Κορυφής 3
Μήνυμα στη Λιβύη από Βρυξέλλες: Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Δεν μπορεί να εχει νομικές συνέπειες για τρίτα κράτη
«Η επανάληψη αυτού του μηνύματος είναι απαραίτητη για να καταστήσει σαφές σε Τουρκία και Λιβύη ότι αυτό το μνημόνιο δεν έχει καμία πρακτική αξία»
Χάρτης 16