Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Κατρούγκαλος: Σε πανικό όσοι νόμιζαν ότι θα παραμείνουν ζιγκολό της κυβερνητικής εξουσίας

Κατρούγκαλος: Σε πανικό όσοι νόμιζαν ότι θα παραμείνουν ζιγκολό της κυβερνητικής εξουσίας

Κάθε ενδεχόμενο περικοπής του 13ου και 14ου μισθού απορρίπτει, ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος τονίζει ότι οι δανειστές δεν ζήτησαν ποτέ κάτι τέτοιο.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα, κάνει παράλληλα λόγο για “γκεμπελική κατασκευή ειδήσεων από το σύστημα διαπλοκής των ΜΜΕ” που -όπως λέει- αποτελεί “δείγμα πανικού όσων νόμιζαν ότι θα παραμείνουν αιώνιοι ζιγκολό της κυβερνητικής εξουσίας – με το αζημίωτο.”

Ο υπουργός Εργασίας, προαναγγέλλει ακόμα σαρωτικές αλλαγές στην κυβερνητική πρόταση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, που θα εξασφαλίζει «την πλήρη ανατροπή του παλαιοκομματικού πολιτικού συστήματος». Ο Γιώργος Κατρούγκαλος που έχει οριστεί σε θέση συντονιστή της επιτροπής της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews, κάνει ακόμα λόγο για μετάβαση στη Δ΄ Ελληνική Δημοκρατία «με νέους θεσμούς άμεσης δημοκρατίας, ενίσχυσης των ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων και θωράκιση του πολιτεύματος απέναντι στη νεοφιλελεύθερη αντεπανάσταση».

Χαρακτηρίζει την «επανεκκίνηση και ανάταξη του πολιτικού συστήματος» ως κατεξοχήν «κρίσιμο εθνικό θέμα», για το οποίο το άρθρο 44, παρ. 2 του Συντάγματος, προβλέπει τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Επίισης, τάσσεται υπέρ της «απλής, άδολης και ανόθευτης αναλογικής», ενώ υπογραμμίζει ότι εάν ενισχυθούν οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας, «τότε θα πρέπει να έχει άμεση πολιτική νομιμοποίηση».

Ο υπουργός Εργασίας δεν δίστασε μάλιστα, να εξαπολύσει τα βέλη του και κατά του Ποταμιού, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “Πολλοί από όσους αυτοπαρουσιάζονται σήμερα ως κεντρώοι βρίσκονται δεξιότερα από την καραμανλική πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας. Για παράδειγμα η συντριπτική πλειονότητα των βουλευτών του Ποταμιού και ο συνολικός χαρακτήρας του κόμματος αυτού αποτελούν την καθαρότερη εκδοχή ακραίας Νεοδεξιάς”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε