Πολιτική

Καβγάς Τσακαλώτου με Μπίστη για το ποιος είναι… 40 χρόνια αριστερός

Άγρια κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Νίκου Μπίστη, στο πλαίσιο των διεργασιών της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, στο ΣΕΦ.

Κατά την ομιλία του, ο πρώην υπουργός, Ευκλείδης Τσακαλώτος, τόνισε, μεταξύ άλλων: “Τρεις είναι οι διαχωριστικές γραμμές μας: Ανισότητα, πράσινη ανάπτυξη, δικαιώματα, δημοκρατία και πρόσφυγες. Ακούω από καλοθελητές να πάμε στο κέντρο. Αυτές οι γραμμές που είπα είναι του σήμερα, όχι του ’80. Χρειαζόμαστε ένα νέο κόμμα που μπορεί να συζητήσει αυτές τις γραμμές και να τις κάνει πενηνταράκια. Νέο κόσμο θέλουμε. Να μην γίνουμε κόμμα καρτέλ. Να έχουμε κοινωνική γείωση. Κόμμα με κοινωνική γείωση που να μπορεί να ανέβει παραπάνω για να μην γίνει κόμμα καρτέλ. Το ξέρουμε ότι δεν έχουμε ιδεολογική ηγεμονία. Πυγμή, όχι να πάμε πίσω, στο θέμα για προσφυγές. Λένε ότι η ιστορία γράφεται από νικητές, αλλά και από τις αυταπάτες των ηττημένων. Να μην έχουμε αυταπάτες. Νέο εγχείρημα της Αριστεράς έχουμε μπροστά μας. Ως αριστερός είμαι 40 χρόνια και ως αριστερός θα πεθάνω.

Ο Νίκος Μπίστης παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο είπε: «Και εγώ αριστερός 40 χρόνια είμαι αλλά δεν θέλω να πεθάνω χωρίς να μας ξαναδώ κυβέρνηση».
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιάννης Οικονόμου: «Δεν ακυρώνουμε το “επιτελικό κράτος”, καταθέτουμε προβληματισμό»
Στόχος της επιστολής είναι «να συμβάλουμε στο δημόσιο διάλογο και να βρούμε τρόπους για να αναβαθμίσουμε τον ρόλο του βουλευτή στο πολιτικό μας σύστημα, χωρίς να απαξιώνουμε συλλήβδην τα θετικά βήματα που έχουν γίνει»
Ο Γιάννης Οικονόμου
Γεωργιάδης: Ο Ανδρουλάκης αφήνει χυδαία υπονοούμενα για τους δικαστές, για να δείτε πώς πέφτουν οι μάσκες
Ο υπουργός Υγείας θύμισε ότι με νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη από το 2024, οι ίδιοι οι δικαστές και οι εισαγγελείς σε Ολομέλεια ψηφίζουν σε μυστική διαδικασία ποιον επιθυμούν να προαχθεί στο αξίωμα
Άδωνις Γεωργιάδης 8
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για υποκλοπές και Εξεταστική Επιτροπή: «Επικίνδυνος είναι αυτός που αμφισβητεί τη Δικαιοσύνη»
Η απάντηση της κυβέρνησης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μετά τις αιχμές κατά του Αρείου Πάγου και την προαναγγελία κοινοβουλευτικής πρωτοβουλίας για την υπόθεση.
Παύλος Μαρινάκης 7