Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Καβγάς Τσακαλώτου με Μπίστη για το ποιος είναι… 40 χρόνια αριστερός

Καβγάς Τσακαλώτου με Μπίστη για το ποιος είναι… 40 χρόνια αριστερός
Φωτογραφία InTime

Άγρια κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Νίκου Μπίστη, στο πλαίσιο των διεργασιών της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στο ΣΕΦ.

Κατά την ομιλία του, ο πρώην υπουργός, Ευκλείδης Τσακαλώτος, τόνισε, μεταξύ άλλων: “Τρεις είναι οι διαχωριστικές γραμμές μας: Ανισότητα, πράσινη ανάπτυξη, δικαιώματα, δημοκρατία και πρόσφυγες. Ακούω από καλοθελητές να πάμε στο κέντρο. Αυτές οι γραμμές που είπα είναι του σήμερα, όχι του ’80. Χρειαζόμαστε ένα νέο κόμμα που μπορεί να συζητήσει αυτές τις γραμμές και να τις κάνει πενηνταράκια. Νέο κόσμο θέλουμε. Να μην γίνουμε κόμμα καρτέλ. Να έχουμε κοινωνική γείωση. Κόμμα με κοινωνική γείωση που να μπορεί να ανέβει παραπάνω για να μην γίνει κόμμα καρτέλ. Το ξέρουμε ότι δεν έχουμε ιδεολογική ηγεμονία. Πυγμή, όχι να πάμε πίσω, στο θέμα για προσφυγές. Λένε ότι η ιστορία γράφεται από νικητές, αλλά και από τις αυταπάτες των ηττημένων. Να μην έχουμε αυταπάτες. Νέο εγχείρημα της Αριστεράς έχουμε μπροστά μας. Ως αριστερός είμαι 40 χρόνια και ως αριστερός θα πεθάνω.

Ο Νίκος Μπίστης παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο είπε: «Και εγώ αριστερός 40 χρόνια είμαι αλλά δεν θέλω να πεθάνω χωρίς να μας ξαναδώ κυβέρνηση».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις