Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κεφαλογιάννη: Το πολιτιστικό απόθεμα της χώρας δεν πωλείται

Κεφαλογιάννη: Το πολιτιστικό απόθεμα της χώρας δεν πωλείται

“Το πολιτιστικό απόθεμα της χώρας δεν πωλείται” διεμήνυσε η τομεάρχης της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη στην Βουλή, ασκώντας κριτική στην υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά λέγοντάς της ότι “η στάση σας στο θέμα που έχει προκύψει με την λίστα του ΤΑΙΠΕΔ και τους αρχαιολογικούς χώρους όχι μόνο επιβεβαιώνει τους φόβους μας, αλλά τους αυξάνει”.

Η τομεάρχης της ΝΔ, μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για την Ίδρυση Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών στην Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε στην σημερινή απεργία των εργαζόμενων στα μουσεία της χώρας.

Χαρακτηριστικά, η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη ανέφερε πως «σήμερα τα μουσεία είναι κλειστά, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού απεργεί όχι για συνδικαλιστικά θέματα αλλά για την προστασία της αρχαιολογική κληρονομιάς.

Για την λίστα αυτή του ΤΑΙΠΕΔ. Η εξαίρεση από την λίστα των αρχαιολογικών χώρων είναι μείζον πολιτικό ατόπημα. Και η μέχρι στιγμή στάση σας, οι δηλώσεις σας, το άδειασμα της προκατόχου σας, δυστυχώς όχι μόνο επιβεβαιώνει αλλά αυξάνει τους φόβους μας…»

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις