Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Κεντροαριστερά: Άνοιξαν οι κάλπες

κεντροαριστερά

Άνοιξαν το πρωί της Κυριακής (19.11.2017) οι κάλπες στα 982 εκλογικά τμήματα σε όλη την Ελλάδα και στα 22 στο εξωτερικό για τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου εκλογών για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα στην Κεντροαριστερά. Η ψηφοφορία διεξάγεται ομαλά σε ολόκληρη τη χώρα και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 20:00.

Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι είχαν συμμετάσχει την πρώτη Κυριακή. Ο εκλογείς μπορεί να αλλάξουν εκλογικό τμήμα, αν βρεθούν σε άλλη περιοχή, καθώς η βάση δεδομένων είναι κοινή για όλα τα εκλογικά τμήματα.

Μονομάχοι είναι η Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως είναι το φαβορί μετά και τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου αλλά και το γεγονός ότι φαίνεται να έχει τη στήριξη που της παρέχουν σημαντικές προσωπικότητες του χώρου της Κεντροαριστεράς.

Και οι δυο υποψήφιοι πρόκειται να ψηφίσουν στις 11, η μεν κ. Γεννηματά στο Καματερό ενώ ο κ. Ανδρουλάκης στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Πως μπορείτε να ψηφίσετε

Η διαδικασία αυτή τη φορά είναι πιο απλή, καθώς όσοι ψηφίσουν δεν θα συμπληρώσουν αίτηση, ούτε θα καταβάλουν τα 3 ευρώ. Όμως, όποιος θέλει μπορεί να δώσει χρήματα για τους πληγέντες στη Δυτική Αττική. Αυτή τη φορά:

  • Ψηφίζουν μόνο όσοι ψήφισαν στις 12 Νοεμβρίου
  • Μπορεί κάποιος να ψηφίσει όπου διευκολύνεται, σε διαφορετική πόλη, σε διαφορετικό εκλογικό τμήμα από εκείνο όπου ψήφισε την περασμένη Κυριακή
  • Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει μαζί του ταυτότητα ή διαβατήριο.

Τα αποτελέσματα αναμένονται γύρω στις 9-10 το βράδυ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις