Πολιτική

Κεραμέως: 5 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για το voucher των 200 ευρώ – Τι είπε για παράταση σχολικού έτους

Για το voucher των 200 ευρώ μίλησε η Νίκη Κεραμέως. Σε συνέντευξή της στο «MEGA Σαββατοκύριακο» η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε, επίσης, στο άνοιγμα των σχολείων και την παράταση της σχολικής χρονιάς.

Σε ό,τι αφορά στο voucher των 200 ευρώ η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι «τη Δευτέρα (22.03.2021) ανοίγει η εφαρμογή για τους προμηθευτές», σημειώνοντας πως για τους επωλεφούμενους – οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ – η πλατφόρμα θα ανοίξει στις 5 Απριλίου.

Μίλησε για τη συμβολή της τηλεκπαίδευσης στην εκπαιδευτική διαδικασία τονίζοντας πως πρόκειται για προσωρινή λύση, αλλά και ως συμβολή στο άλμα της ψηφιοποίησης.

«Το πρόγραμμα έρχεται να χτίσει πάνω σε όλο αυτό, ώστε να μην είναι εφήμερο αλλά να λειτουργήσει προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση».

Για το άνοιγμα των σχολείων, η υπουργός Παιδείας υποστήριξε πως δεν έχει γίνει ακόμα εισήγηση από τους ειδικούς, ωστόσο υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για γυμνάσια και λύκεια, καθώς αυτά έχουν μείνει κλειστά για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Για τη σχολική χρονιά δήλωσε πως υπάρχει το ενδεχόμενο παράτασης δύο εβδομάδων μέσα στον Ιούνιο, προκειμένου να επιμηκυνθεί ο χρόνος της δια ζώσης εκπαίδευσης, ενώ διευκρίνισε πως οι διακοπές του Πάσχα θα γίνουν κανονικά.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα γίνουν μέσα στον Ιούνιο, η εξεταστέα ύλη έχει μειωθεί κατά 25% και οι παρελάσεις δε θα πραγματοποιηθούν, υποστήριξε η υπουργός.

Για τις απουσίες, δήλωσε πως όπου υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες, αυτές δεν προσμετρώνται, ενώ για παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή που μένουν με άτομο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα, υπάρχει ειδικό καθεστώς.

Τέλος, επισήμανε πως έχει προτεραιοποιηθεί ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών στα ειδικά σχολεία και στους μαθητές άνω των 16 ετών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στο «Λευκό Παλάτι» του Ερντογάν ο Μητσοτάκης: Οι «κόκκινες γραμμές» της Αθήνας και οι επιδιώξεις των δύο ηγετών
Ο Τούρκος πρόεδρος θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του πρωθυπουργού και της ελληνικής αντιπροσωπείας, στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες έχει προσκληθεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος
Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Κυριάκος Μητσοτάκης – Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Επτά χρόνια συναντήσεων, από το Λονδίνο και τον Βόσπορο έως το «ναυάγιο» της Νέας Υόρκης
Από το 2019 έως σήμερα, ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Τουρκίας έχουν βρεθεί επανειλημμένως στο ίδιο τραπέζι, με κάθε ραντεβού να αποτυπώνει τις απόπειρες επαναπροσέγγισης
Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
40
Κίμπερλι Γκιλφόιλ για τις 100 ημέρες ως πρέσβης: Ανεβάσαμε τη στρατηγική συμμαχία ΗΠΑ – Ελλάδας σε ιστορικά νέα ύψη
«Υπό την ηγεσία του Προέδρου Τραμπ, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μεγάλους στόχους και τους υλοποιούμε», λέει η Γκιλφόιλ σε βίντεο για τις 100 ημέρες της στην Αθήνα
Κίμπερλι Γκιλφόιλ