Πολιτική

Κεραμέως: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία – Τι είπε για τις Πανελλήνιες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Καμία εισήγηση να μην ανοίξουν τα σχολεία”, είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως την Μεγάλη Παρασκευή (17.04.2020) στον ΣΚΑΪ.

“Ο στόχος μετά το Πάσχα είναι να επανέλθουμε σε μία σταδιακή κανονικότητα”, διαμήνυσε η κ. Κεραμέως, η οποία ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία εισήγηση από τους ειδικούς να μην ανοίξουν τα σχολεία.

“Ακούμε τους ειδικούς, τους λοιμωξιολόγους που είναι αισιόδοξοι αλλά τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί. Οι ημέρες που διανύουμε τώρα είναι οι πιο κρίσιμες και θα κρίνουν σε τι βαθμό τα σκληρά μέτρα που έχουμε πάρει αποδίδουν καρπούς. Τα μέχρι τώρα στοιχεία είναι πολύ ενθαρρυντικά”, πρόσθεσε η υπουργός Παιδείας και συνέχισε:

“Δεν έχω καμία τέτοια εισήγηση να μην ανοίξουν τα σχολεία. Δεν έχω κανένα τέτοιο στοιχείο. Νομίζω ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι πορεύεται με πρώτο γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας. Θα περιμένουμε τις οδηγίες των ειδικών”.

Για τις Πανελλαδικές η Νίκη Κεραμέως επανέλαβε ότι ο στόχος είναι να ξεκινήσουν τον Ιούνιο και εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι στα ΑΕΙ το 96% των μαθημάτων γίνεται εξ αποστάσεως.

Παράλληλα τόνισε ότι το υπουργείο Παιδείας έχει προετοιμαστεί για όλα τα σενάρια. “Θέλω να πιστεύω ότι μετά τις διακοπές του Πάσχα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε κάποια βήματα για σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα”, κατέληξε η υπουργός Παιδείας.

Δείτε όσα είπε η Νίκη Κεραμέως

πηγή: ΣΚΑΪ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δόμνα Μιχαηλίδου για τις κατασκηνώσεις του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας: «Τι είναι καλοκαίρι για τα παιδιά και λύση για τους γονείς;»
Το Υπουργείο παραχωρεί στους Δήμους τις εκτάσεις στις οποίες λειτουργούν και χρηματοδοτεί τη λειτουργία και την αναβάθμισή τους, ώστε να δίνουν στις οικογένειες πρακτική απάντηση σε μια πραγματική ανάγκη
Δόμνα Μιχαηλίδου
Τρεις κι ο κούκος στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - Εξέλεξαν γραμματέα τον Γιάννη Αμανατίδη - Αύριο η επιστροφή Πολάκη - Το Σάββατο βγάζουν νέο πρόεδρο
Πληροφορίες θέλουν οι επόμενοι βουλευτές που θα ανεξαρτητοποιηθούν είναι ο Κωνσταντίνος Μπάρκας και η Καλλιόπη Βέττα - Μέχρι στιγμής ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μείνει με 17
ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ 33