Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κεραμέως για κατάληψη ΕΚΠΑ: «Η αστυνομία επενέβη με τον νόμο του ασύλου – Ελάχιστες πλέον οι καταλήψεις»

Κεραμέως για κατάληψη ΕΚΠΑ: «Η αστυνομία επενέβη με τον νόμο του ασύλου – Ελάχιστες πλέον οι καταλήψεις»

«Η αστυνομία επενέβη στην κατάληψη του ΕΚΠΑ με τον νόμο του ασύλου» τόνισε η Νίκη Κεραμέως. Αναφερόμενη στο πρόγραμμα των Πανελλαδικών σε σχέση με τις εκλογές της 21ης Μαΐου, η υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή, παρά μόνο μικρές αλλαγές στις απολυτήριες.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως είπε για την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ, νωρίτερα την Πέμπτη (30.03.2023), ότι «με εφαρμογή του νόμου του ασύλου που έχει αλλάξει από το 2019 και επιτρέπει την επέμβαση της αστυνομίας, μπήκε τέλος στην κατάληψη». Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι υπάρχουν πλέον πολύ λιγότερα παρόμοια περιστατικά στα Πανεπιστήμια.

Καλεσμένη στην εκπομπή «Οι Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ, η κ. Κεραμέως τόνισε ακόμα ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο πρόγραμμα των Πανελλαδικών, αλλά μικρές αλλαγές στις απολυτήριες, λόγω των εθνικών εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για τις 21 Μαΐου.

Στη συνέχεια η υπουργός ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η εφαρμογή της ρομποτικής στα σχολεία.

Επίσης, η Νίκη Κεραμέως είπε ότι ολοκληρώθηκαν οι αιτήσεις για τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία, όπου υπήρξε ρεκόρ αιτήσεων, πάνω από 20 χιλιάδες – από τις οποίες θα γίνουν δεκτές 4.500.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη της υπουργού Παιδείας στον ΣΚΑΪ:

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις