Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Κεραμέως για τηλεκπαίδευση: “Έσπασαν” το φράγμα του 1.000.000 οι παρακολουθήσεις μαθημάτων και αυξάνονται

Κεραμέως για τηλεκπαίδευση: “Έσπασαν” το φράγμα του 1.000.000 οι παρακολουθήσεις μαθημάτων και αυξάνονται
Intime αρχείο

Ικανοποιητικά προχωράει η τηλεκπαίδευση των μαθητών ανέφερε στην Βουλή η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Παράλληλα, η κ. Κεραμέως εξέφρασε γι’ άλλη μία φορά την αισιοδοξία της ότι δεν θα χαθεί το εαρινό εξάμηνο στα ΑΕΙ.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτού του ΜέΡΑ 25 Σοφίας Σακοράφα η Νίκη Κεραμέως αφού υπογράμμισε ότι ο στόχος της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης δεν είναι να υποκαταστήσει τη φυσική διδασκαλία, αλλά να κρατήσει ζωντανή τη σχέση μαθητών με την εκπαίδευση, τόνισε πως η συμμετοχή σε αυτή την διαδικασία ξεπερνά κάθε προσδοκία καθώς διεξάγονται πάνω από 1.096.000 παρακολουθήσεις μαθητών που αυξάνονται κατά 70% καθημερινά.

Η υπουργός εξήρε μάλιστα το μεράκι των δασκάλων και των καθηγητών.

Την ίδια στιγμή η συντριπτική πλειοψηφία οικογενειών με μαθητές έχουν πρόσβαση Ίντερνετ με απεριόριστο χρόνο… όμως παρόλα αυτά έχουμε προβλέψει να μπορούν συνδεθούν και τηλεφωνικά, ενώ είμαστε – όπως είπε – σε συνεννόηση με τους παρόχους τηλεφωνίας.

Η υπουργός, πάντως, αναγνώρισε πως υπάρχουν προβλήματα από την υπερφόρτωση του δικτύου γι’ αυτό και “έχουμε επιβάλλει ωράρια στη χρήση πλατφορμών για να κατανέμεται ο φόρτος μέσα στη μέρα”.

Επίσης, ανέφερε πως στην ασύγχρονη εκπαίδευση έχουν εγγραφεί πάνω από 850.000 μαθητές και πάνω από 160.000 εκπαιδευτικοί, ενώ από την Δευτέρα (30.03.2020) ξεκίνησε και η εκπαιδευτική τηλεόραση – μόλις την 1η μέρα εκπομπής των τηλεμαθημάτων έφτασε 51,2% σε ηλικίες 4 έως 14 ετών.

Αναφορικά με τα ΑΕΙ, η Νίκη Κεραμέως επανέλαβε πως έχει διαβεβαιώσει ότι το εαρινό ακαδημαϊκό εξάμηνο δεν θα χαθεί.

Η εξ αποστάσεως προχωρά εξαιρετικά στα πανεπιστήμια με πάνω από 90% συμμετοχή. 

“Σε αυτή την προσπάθεια είμαστε όλοι μαζί. Είναι μία προσπάθεια εθνική και κάλεσε τα κόμματα και όλους τους φορείς να συμμετάσχουν με προτάσεις”, κατέληξε η υπουργός Παιδείας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις