Πολιτική

Κεραμέως: Και για μαθητές η πλατφόρμα για τα τεστ των εκπαιδευτικών – Οι σκέψεις για την 3η Λυκείου

Και οι μαθητές του Λυκείου θα μπορούν να δηλώνουν πως θέλουν να κάνουν τεστ μέσα από την ειδική πλατφόρμα των εκπαιδευτικών. Ποιες δυσκολίες υπάρχουν σε ξεχωριστό άνοιγμα της 3ης Λυκείου. «Ακούμε τις εισηγήσεις των ειδικών» είπε η υπουργός Παιδείας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Και οι μαθητές του Λυκείου θα μπορούν να δηλώνουν πως θέλουν να κάνουν τεστ κορονοϊού μέσα από την ειδική πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς, όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, η κ. Κεραμέως τόνισε πως οι μαθητές του Λυκείου θα μπορούν, όταν ανοίξουν τα Λύκεια, να μπαίνουν στο edu.testing.gov.gr που έχει σχεδιαστεί για τους εκπαιδευτικούς, και να δηλώνουν πως θέλουν να κάνουν τεστ κορονοϊού.

Ωστόσο ακόμα δεν υπάρχει απόφαση για το άνοιγμα των Λυκείων, και όπως είπε η υπουργός, η κυβέρνηση ακούει τις εισηγήσεις των ειδικών για να προχωρήσει.

Τρίτη Λυκείου

Σχετικά με το ενδεχόμενο ανοίγματος μόνο της 3ης Λυκείου τις επόμενες μέρες, η κ. Κεραμέως αφού τόνισε πως θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν ότι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στην 2η Λυκείου διδάσκουν και στις άλλες τάξεις.

Επομένως όπως είπε, θα είναι δύσκολο ένας εκπαιδευτικός να πρέπει να κάνει και δια ζώσης μάθημα στην3η Λυκείου, και εξ αποστάσεως στις άλλες.

Ωστόσο η κ. Κεραμέως υπογράμμισε πως υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για την 3η Λυκείου και τα δεδομένα εξατάζονται συνεχώς.

Με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών, όπως υποστήριξε, πάρθηκε και η απόφαση για το άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων, καθώς αυτοί έδωσαν το «πράσινο φως».

Όπως είπε αυτό θα γίνει με ασφάλεια, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα αλλά και επιπλέον μέτρα (όπως η κλιμακωτή προσέλευση των μαθητών).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης για Ηλία Κασιδιάρη: Δίνεται η δυνατότητα στον Άρειο Πάγο να εγκρίνει ή να απορρίψει κάποιον που κατεβάζει κόμμα
«Υπάρχει κόσμος που ακούει τις απόψεις ενός ανθρώπου που εξέφραζε ιδέες ναζιστικές, οφείλουμε να εξηγούμε ότι τα πολιτικά άκρα δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα», επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης
Μητσοτάκης στον Κεραμεικό: «Εδώ ξανασυναντιόμαστε με τη Δημοκρατία που 2.500 χρόνια μετά εξακολουθεί να αντέχει»
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, επισημαίνοντας ότι διατίθενται 350 εκατομμύρια ευρώ για περισσότερα από 100 διαφορετικά έργα
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια για τα έργα αναβάθμισης των υποδομών στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού
34
Σπύρος Χαλβατζής: Το τελευταίο «αντίο» στο ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ – Ποιοι έδωσαν το «παρών»
Στο προαύλιο του ΣΦΕΑ για το ύστατο «χαίρε» στον πρώην γραμματέα της ΚΝΕ και βουλευτή του ΚΚΕ - Κουτσούμπας, πολιτικοί και σύντροφοι στην τελετή - Με την κόκκινη σημαία και τον «Ριζοσπάστη» το φέρετρό του
Σπύρος Χαλβατζής, ΚΚΕ, πολιτική κηδεία
Το ΠΑΣΟΚ απαντά στον Μαρινάκη για το «δορυφόρος του Τσίπρα»: «Προσωπικές απόψεις οι δηλώσεις Πάνα» – «Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται»
Η Χαριλάου Τρικούπη επιστρέφει τα πυρά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον χαρακτηρίζει «λαγό» της κυβερνητικής ατζέντας για το επίδομα ανεργίας
Παύλος Μαρινάκης
Μαρινάκης: «Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη έχει γίνει δορυφόρος του Τσίπρα» – Η δήλωση Πάνα για τις συνεργασίες που άναψε φωτιές
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «διαβάζει» τη δήλωση του βουλευτή της Χαριλάου Τρικούπη για την ΕΛΑΣ ως άνοιγμα - «Κάλυψε το υπόλοιπο 20% που τους χωρίζει»
Απόστολος Πάνας