Τρίτη, 28 Μαΐ
25oC Αθήνα

Κεραμέως: Μόνιμοι διορισμοί στη γενική εκπαίδευση μέσα στο 2020

Κεραμέως: Μόνιμοι διορισμοί στη γενική εκπαίδευση μέσα στο 2020
intime (αρχείο)

Μέσα στο 2020 προχωρούν οι μόνιμοι διορισμοί στη Γενική Εκπαίδευση, όπως ανέφερε, μιλώντας τη Δευτέρα (2.12.2019) στη Βουλή, η υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

“Έχουμε ήδη υποβάλει σχετικό αίτημα στο ΑΣΕΠ για την κατάρτιση νέων πινάκων γενικής εκπαίδευσης”, ανέφερε η κ. Κεραμέως και πρόσθεσε:

“Εμείς δεν κάνουμε απλά εξαγγελίες, όπως έκαναν στελέχη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ”, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση που είχε απευθύνει στην υπουργό, η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μερόπη Τζούφη.

Η βουλευτής είχε ζητήσει από την υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή για το χρονοδιάγραμμα διορισμών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Κεραμέως: “Προτεραιότητα από την πρώτη μέρα”

“Παρά τη δυσμενή κατάσταση που παραλάβαμε ως κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν πολλές ενστάσεις, εμείς παραμένουμε στον λόγο μας και ναι, μόνιμοι διορισμοί θα γίνουν εντός Δεκεμβρίου του 2019”, ανέφερε η υπουργός Παιδείας για τους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και πρόσθεσε ότι το θέμα αυτό είχε τεθεί σε προτεραιότητα από τις πρώτες ημέρες αλλαγής ηγεσίας στο υπουργείο.

Σημείωσε ωστόσο, ότι ενώ η κυβέρνηση ζήτησε από το ΑΣΕΠ την επιτάχυνση της διαδικασίας, υπήρξαν ζητήματα σχετικά με την αναγνώριση τυπικών προσόντων και τις συνάφειες μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών εξαιτίας ελλείψεων και ασαφειών στους νόμους που είχαν ψηφιστεί επί ΣΥΡΙΖΑ, με συνέπεια την υποβολή πολλών ενστάσεων.

Είπε εξάλλου, ότι η κυβέρνηση “εξασφάλισε τις περισσότερες πιστώσεις από ποτέ” και ανέφερε ενδεικτικά ότι έχουν ήδη διατεθεί 5.227 πιστώσεις για την πρόσληψη ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού και 4.197 πιστώσεις για εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις