Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Κεραμέως στο Live News: Δεν αποκλείεται παράταση της σχολικής χρονιάς – Μέσα στον Ιούνιο οι Πανελλήνιες

Κεραμέως στο Live News: Δεν αποκλείεται παράταση της σχολικής χρονιάς – Μέσα στον Ιούνιο οι Πανελλήνιες

Τα χαρτιά της άνοιξε η Νίκη Κεραμέως στην εκπομπή Live News του Mega και στον Νίκο Ευαγγελάτο. Μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή της η υπουργός Παιδείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το σχολικό έτος να παραταθεί.

Η κ. Κεραμέως εξέφρασε στο Live News την πρόθεση του υπουργείου να ξεκινήσουν οι Πανελλήνιες εντός του Ιουνίου. Υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι γίνεται προσπάθεια να αρχίσουν οι εξετάσεις μέσα στον Ιούνιο και να ολοκληρωθούν τον Ιούλιο.

Πρόσθεσε ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με τις οριστικές ημερομηνίες για τις Πανελλήνιες, καθώς και για τον αριθμό των εισακτέων στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη της Νίκης Κεραμέως στο Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο:

Επιπλέον, οι εισαγωγικές εξετάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση ενδέχεται να πραγματοποιηθούν σε περισσότερα εξεταστικά κέντρα, δηλαδή περισσότερες αίθουσες και κτίρια για να κάθονται μακριά το ένα παιδί από το άλλο.

Επίσης, θα υπάρχει επιτήρηση σε κάθε στάδιο της διαδικασίας για την τήρηση αποστάσεων.

Παράλληλα, θα υπάρχουν δύο επιτηρητές, σε απόσταση μεταξύ τους αλλά και από τους μαθητές.

Επίσης, μπαίνει “φρένο” τις μετεγγραφές, καθώς το πρώτο κριτήριο θα είναι ακαδημαϊκό, και όχι οικονομικό ή κοινωνικό. Παράλληλα, στο γυμνάσιο και στο λύκειο για τις προαγωγικές θα ισχύσει η βάση του δέκα, και όχι του 9,5.

 

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις