Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Κεραμέως στο Live News: Στο πλευρό των εκπαιδευτικών που μηνύονται από γονείς – αρνητές των self test (video)

Κεραμέως στο Live News: Στο πλευρό των εκπαιδευτικών που μηνύονται από γονείς – αρνητές των self test (video)

Στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως για τους γονείς αρνητές των self test οι οποίοι στρέφονται δικαστικά εναντίον των εκπαιδευτικών. 

Η Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε ότι το Υπουργείο Παιδείας θα βρίσκεται δίπλα σε εκπαιδευτικούς και διευθυντές που έρχονται αντιμέτωποι με πιέσεις και νομικές διενέξεις από γονείς αρνητές των self test.

Μάλιστα, αρνητές των self test (τρεις εκπαιδευτικοί δύο δικηγόροι κι ένας ιερέας) προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας το άμεσο «πάγωμα» κι εν συνεχεία την ακύρωση του υποχρεωτικού διαγνωστικού ελέγχου για τον κορονοϊό, από μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Υποστηρίζουν ότι «είναι παράνομο και αντισυνταγματικό να υποχρεώνονται οι μαθητές και οι δάσκαλοι – καθηγητές τους σε self test, δύο φορές την εβδομάδα».

Click4more: Self test στα σχολεία: Γονείς, εκπαιδευτικοί κι ένας ιερέας προσέφυγαν στο ΣτΕ ζητώντας να κριθούν αντισυνταγματικά

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις μιας μειοψηφίας στη διενέργεια των αυτοδιαγνωστικών τεστ, η Νίκη Κεραμέως, σχολίασε πως: «τα self test εντάσσονται στα εργαλεία που έχουμε για να προστατέψουμε τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και όχι μόνο. Τα τεστ ξεκίνησαν από τα Λύκεια και επεκτάθηκε το μέτρο σε πολλούς άλλους κλάδους».

Κεραμέως για αρνητές self test, πανεπιστήμια, ΙΕΚ, φροντιστήρια  

Γι’ άλλη μια φορά η Υπουργός Παιδείας ευχαρίστησε τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας για την τήρηση των μέτρων προστασίας, κάνοντας μεμονωμένη αναφορά στους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς που, όπως τόνισε, «δέχθηκαν πιέσεις από γονείς».

«Υπάρχει ειδική πρόβλεψη για την προστασία των διευθυντών μας, των εκπαιδευτικών μας, προκειμένου, τυχόν να καλύπτονται δικαστικές δαπάνες. Έχουν την στήριξη του Υπουργείου».

Σημείωσε ότι μιλάμε για «εξαιρετικά μεμονωμένα περιστατικά, πολύ λιγότερα από όταν είχαμε τους αρνητές της μάσκας».

«Είμαστε δίπλα σε διευθυντές, εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. Είμαστε ευτυχείς που τα σχολεία μας ανοίγουν επιτέλους. Κι ανοίγουν με ενισχυμένα μέτρα προστασίας και πρόληψης», πρόσθεσε.

Click4more: Ηράκλειο Κρήτης: Εξώδικα σε διευθυντές σχολείων από γονείς αρνητές των self test

Η Υπουργός στάθηκε στην χρησιμότητα της διενέργειας self test τονίζοντας ότι: «Είναι πολύτιμο εργαλείο, μας βοηθάει να ανιχνεύουμε τυχόν ασυμπτωματικούς και υπάρχει η πρόβλεψη για επαναληπτικό τεστ σε δομή δημόσιας υγείας δωρεάν».

Ερωτηθείσα για το αν υπήρξε έως τώρα διασπορά του ιού σε σχολικά κτίρια, σημείωσε ότι: «Είναι πολύ χαμηλά τα νούμερα, 1,5% των τμημάτων των Λυκείων της χώρας είναι κλειστά. Με θετικό κρούσμα κλείνει το τμήμα.»

Όσον αφορά στα πανεπιστήμια, τα ΙΕΚ και τα φροντιστήρια, ανέφερε ότι σταδιακά όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα θα επαναλειτουργήσουν, ενώ για τα φροντιστήρια που δεν αφορούν τμήματα εξέτασης επί πτυχίω, τόνισε ότι «πηγαίνουμε βήμα – βήμα».

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη της Νίκης Κεραμέως στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο:

 

πηγή: MEGA

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις