Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Κεραμέως: Τα σχολεία ανοίγουν κανονικά τη Δευτέρα – Μη υποχρεωτική η μάσκα

Κεραμέως: Τα σχολεία ανοίγουν κανονικά τη Δευτέρα – Μη υποχρεωτική η μάσκα

«Τα σχολεία μας ανοίγουν κανονικά τη Δευτέρα» δήλωσε σήμερα (07.01.2023) η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

«Τα παιδιά θα βρεθούν και πάλι στις τάξεις, οι εκπαιδευτικοί μας επίσης. Ανταποκρινόμενοι και στην αγωνία των γονιών για την εποχική γρίπη, εκδόθηκε τις προηγούμενες ημέρες εγκύκλιος, η οποία προβλέπει δυνατότητα απουσιών μέχρι 5 ημέρες για όσους νοσούν από την εποχική γρίπη. Η περίοδος εφαρμογής είναι από τον περασμένο Νοέμβριο έως και τον Μάρτιο. Να μην ανησυχούν οι οικογένειες, αν κάποιος εμφανίσει συμπτώματα», τόνισε στον ΣΚΑΪ για τα σχολεία η Νίκη Κεραμέως.

Ερωτηθείσα εάν τα παιδιά θα πρέπει να φορούν μάσκα, η Νίκη Κεραμέως απάντησε: «Εάν κάποιο παιδί θέλει να φοράει μάσκα, είναι δικαίωμά του. Δεν υπάρχει όμως καμία συζήτηση για μάσκα ούτε με το υπουργείο Υγείας ούτε με την επιτροπή των ειδικών».

«Για 12 χρόνια δεν είχε γίνει κανένας διορισμός, από το 2008 έως το 2020. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση συνολικά είχαμε πει θα βάλουμε ένα τέλος σε αυτό γιατί πολύ ωραίες όλες οι μεταρρυθμίσεις αλλά αν επενδύσεις πρώτα από όλα στο ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης, τότε όλα τα άλλα είναι μάταια», επεσήμανε η υπουργός Παιδείας.

«Γι’ αυτό διορίσαμε 25 χιλιάδες μόνιμους εκπαιδευτικούς και 6 χιλιάδες στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση. Στόχος μας είναι να φύγουμε σιγά-σιγά από την στρεβλή εφαρμογή του αναπληρωτή. Αυτή η κυβέρνηση θα συνεχίζει να επενδύει στους μόνιμους εκπαιδευτικούς, θα συνεχίζει να εξορθολογίζει το πλαίσιο του ανθρώπινου δυναμικού», κατέληξε η Νίκη Κεραμέως.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις