Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Τα «γαλάζια» στελέχη που πήγαν στη Μητρόπολη Αθηνών

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Τα «γαλάζια» στελέχη που πήγαν στη Μητρόπολη Αθηνών
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πλήθος κόσμου αλλά και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη Μητρόπολη Αθηνών παρακολουθούν την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Λεπτό προς λεπτό η κηδεία στη Μητρόπολη και η ταφή στο Τατόι. 

Το παρών στη Μητρόπολη Αθηνών στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου βρίσκεται και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς

Μαζί με τον κ. Σαμαρά οι βουλευτές Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, αλλά και ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του κυβερνώντος κόμματος, Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Μάλιστα, αντικρίζοντας τον πρώην πρωθυπουργό, κάποιοι έψαλλαν τον εθνικό ύμνο και φώναξαν το σύνθημα «Ελλάς, Ελλάς, Αντώνης Σαμαράς».

Στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου δίπλα από τη Μητρόπολη Αθηνών ο κ. Σαμαράς απέτισε φόρο τιμής στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, η σορός του οποίου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα έως τις 11.

Ο πρώην πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Γεωργία έδωσε το παρών, όπως είχε ήδη προαναγγείλει μέσω συνεργατών του.

Υπενθυμίζεται ότι με δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς είχε δείξει σαφώς τη διαφωνία του με την επιλογή να κηδευτεί ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ως ιδιώτης:

«Οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους», είχε πει, υπενθυμίζοντας με νόημα ότι υπήρξε ανώτατος άρχοντας της χώρας, αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων και Ολυμπιονίκης.

Από εκεί και πέρα, το παρών στη Μητρόπολη έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης κι ο βουλευτής του Βόρειου Τομέα της Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Εκεί βρέθηκαν, επίσης, οι: Φαήλος Κρανιδιώτης, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, οι πρώην ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος και Νίκος Νικολόπουλος, καθώς κι ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή, Γιώργος Καλατζής.

Η τελετή αποχαιρετισμού αναμένεται να ολοκληρωθεί στη 1 το μεσημέρι και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η αυτοκινητοπομπή προς το Τατόι, όπου ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία, δίπλα στους τάφους των προγόνων του.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις