Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Κηδεία τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου: Θα τελεστεί από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Κηδεία τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου: Θα τελεστεί από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα τελέσει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις την εξόδιο ακολουθία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τον αρχιεπίσκοπο θα συνοδεύουν αρκετοί ιεράρχες. 

Ως πιθανή ημερομηνία για την τέλεση της κηδείας προκρίνεται η Δευτέρα 16/01/2023.

Νωρίτερα σε ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αναφέρθηκε το εξής: 

«Σήμερα ο Μακαριώτατος και οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκδημήσαντος τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου Β’, η οποία και τους προσκάλεσε στην τέλεση της Εξοδίου Ακολουθίας κατά τα προβλεπόμενα υπό της εκκλησιαστικής τάξεως και εθιμοτυπίας».

Πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν ότι αναμένεται να εκδοθεί και νέα πιο λεπτομερής ανακοίνωση από την Εκκλησία της Ελλάδος.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, αυτό που εξετάζεται έως αυτή την ώρα είναι ποια θα είναι η εκκλησία που θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία με επικρατέστερη την Μητρόπολη Αθηνών, καθώς αναμένονται πολλοί επίσημοι προσκεκλημένοι από το εξωτερικό. 

«Αγκάθι» παραμένει το θέμα του λαϊκού προσκυνήματος με δυο ενδεχόμενα να εξετάζονται: ή να γίνει λίγες ώρες πριν την εξόδιο ακολουθία στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης (κάτι που κυβερνητικές πηγές έχουν απορρίψει) ή να γίνει σε κάποιον άλλο χώρο που θα ορίσει η οικογένεια του τέως Βασιλιά. 

Εντός της ημέρας αναμένεται ανακοίνωση από την οικογένεια του τέως Βασιλιά με τις λεπτομέρειες της κηδείας. 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την κυβέρνηση ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος θα ταφεί ως ιδιώτης. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις