Τετάρτη, 8 Μαΐ
19oC Αθήνα

Κικίλιας για κακοκαιρία Daniel: Τίποτα δεν έχει τελειώσει – Έξαρση του φαινομένου από τα ξημερώματα

Κικίλιας για κακοκαιρία Daniel: Τίποτα δεν έχει τελειώσει – Έξαρση του φαινομένου από τα ξημερώματα

Έκκληση στους πολίτες να μην μετακινούνται έκανε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας μετά την σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την κακοκαιρία Daniel. 

Όπως είπε ο Βασίλης Κικίλιας επικαλούμενος τους μετεωρολόγους πρόκειται για το πιο ακραίο φαινόμενο από τότε που κρατούνται αρχείο στη χώρα σε ότι αφορά το μέγιστο ύψος βροχής σε ένα 24ωρο. 

«Στη Ζαγορά Πηλίου μέχρι τις 3 το μεσημέρι το ύψος βροχής είχε ανέβει στα 645 χιλιοστά. Η εκτίμηση των μετεωρολόγων είναι ότι τα χιλιοστά θα αυξηθούν μέχρι να κλείσει το 24ωρο.

Αυτό σημαίνει ότι το φαινόμενο δεν έχει τελειώσει. Μετά από κάποια μικρή ύφεση θα έχει και πάλι έξαρση τις πρωινές ώρες», είπε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Και πρόσθεσε: «Οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Ελληνικής Αστυνομίας καθότι το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη. Ιδιαίτερη προσοχή από όλους και καμία μετακίνηση. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων θα υπάρξει σταδιακή αποκλιμάκωση από αύριο το μεσημέρι».

Ο κ. Κικίλιας είπε ακόμα ότι από την έναρξη του φαινομένου στην περιοχή επιχειρούν 77 συνεργεία της Πυροσβεστικής, καθώς και ομάδες από την 1η, 2η, 5η, 7η και 8η ΕΜΑΚ με λέμβους και ερπιστριοφόρα, μηχανήματα έργου, δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων και φυσικά η Ελληνική Αστυνομία και οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Συνολικά η Πυροσβεστική έχει δεχτεί έως τώρα 690 κλήσεις.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις