Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

Κικίλιας: Κάποιοι θέλουν το δημόσιο έρμαιό τους

Κικίλιας: Κάποιοι θέλουν το δημόσιο έρμαιό τους

Με αιχμές και… καρφιά κατά πάντων αποχώρησε από τον ΟΑΕΔ ο Ηλίας Κικίλιας. Στην επιστολή παραίτησής του μιλά για μικροπολιτικές σκοπιμότητες και πελατειακές νοοτροπίες.

Ο κ. Κικίλιας, η απομάκρυνση του οποίου από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ προκάλεσε ενδοκυβερνητική κόντρα, υπέβαλε σήμερα, Μ. Τετάρτη, την παραίτηση του, επισήμως, στον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Σε αυτή αναφέρει μεταξύ άλλων ότι κατά τη θητεία του συγκρούστηκε με «μικροπολιτικές σκοπιμότητες και πελατειακές νοοτροπίες, που θέλουν το δημόσιο έρμαιό τους» και προσθέτει, ότι «η δραστηριότητα του ΟΑΕΔ στηρίχθηκε στο στελεχιακό του δυναμικό και την στενή συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους».

Αναφερόμενος στην υλοποίηση των προγραμμάτων για την καταπολέμηση της ανεργίας, υποστηρίζει ότι «το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων στους ΟΤΑ χαρακτηρίζεται από πλήρη διαφάνεια» και προσθέτει ότι «συνολικά τέσσερα προγράμματα για την αντιμετώπισή της ανεργίας βρίσκονται ήδη στη διάθεση του υπουργείου, χωρίς όμως να έχουν ενεργοποιηθεί».

Ο υπουργός Εργασίας είχε ζητήσει την παραίτηση του κ. Κικίλια από την προηγούμενη εβδομάδα ενώ, τη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι νέος διοικητής του Οργανισμού αναλαμβάνει ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου, πρώην διοικητής του ΙΚΑ και πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οργή Παπανδρέου για την απομάκρυνση Κικίλια από τον ΟΑΕΔ

“Κλωτσάνε” ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ για τον νέο διοικητή του ΟΑΕΔ

Παγώνει το θέμα της απομάκρυνσης του διοικητή του ΟΑΕΔ;

Την παραίτηση του διοικητή του ΟΑΕΔ ζήτησε ο υπουργός Εργασίας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε