Πολιτική

Κικίλιας: Η κυβέρνηση ταξικά μισεί την ιδιωτική πρωτοβουλία – Δομική η διαφορά Τσίπρα και Μητσοτάκη

Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγόρησε για ανικανότητα στην προσέλκυση και υλοποίησης επενδύσεων εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του REAL ο εκπρόσωπος της ΝΔ έκανε λόγο για μία «ανερμάτιστη κυβέρνηση η οποία είναι εχθρική στις επενδύσεις, ταξικά μισεί την ιδιωτική πρωτοβουλία, θέλει συστηματικά να την υπερφορολογεί και πιστεύει σε ένα τεράστιο γιγάντιο κράτος, για να διορίσει τους ημετέρους.

Είναι δομική η διαφορά Τσίπρα – Μητσοτάκη» είπε, προσθέτοντας πως τα 2,5 χρόνια της κυβέρνησης Σαμαρά ήρθαν πολλές επενδύσεις στην Ελλάδα σε αντίθεση με την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στη διάρκεια της οποίας, αντίθετα, έχουν φύγει επενδύσεις.

«Ψευτοοικολόγοι της δεκάρας στις Σκουριές, εμβληματική η επένδυση στο Ελληνικό»

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις επενδύσεις στο Ελληνικό όπου, όπως είπε, στην κυβέρνηση κοροϊδεύονται μεταξύ τους, στην επένδυση της Fraport, όπου υποστήριξε πως την πολεμούσαν αλλά και στις Σκουριές όπου έκανε λόγο για «ψευτοοικολόγους της δεκάρας». Για το Ελληνικό μάλιστα τόνισε πως η γενική γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού σκοπίμως κωλυσιεργεί ενώ επιτέθηκε και κατά του πρωθυπουργού. «Είναι πολιτική η απόφαση και βαραίνει τον κ. Τσίπρα, ο οποίος φοβάται την αριστερή πλευρά του και δεν τολμάει, δεν θέλει δεν ξέρει, και δεν μπορεί να προχωρήσει στις επενδύσεις. Είναι εμβληματική επένδυση που θα φέρει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, που γύρω γύρω από την κατασκευή είναι 80 επαγγέλματα, που πρέπει να κινηθούν στην Ελλάδα, γιατί αλλιώς αυτή η δόλια χώρα δεν πρόκειται να πάει μπροστά», σημείωσε.

Κικίλιας: Υφαρπαγή της ψήφου των πολιτών από την κυβέρνηση

Αναφερόμενος στη συγκυβέρνηση ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για υφαρπαγή της ψήφου των πολιτών καθώς είπε πως η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν βασίζεται στο κυβερνητικό τους έργο και σε αποφάσεις σε ένα κοινό προγραμματικό λόγο, σε ένα πρόγραμμα διακυβέρνησης. «Βασίζεται πάνω σε μια οπορτουνιστική ευκαιριακή διάθεση, ο μεν να δείξει ότι είναι προοδευτικός Αριστερός και κρατάει τα νώτα του από τα αριστερά, που απειλείται εμφανώς από το ΚΚΕ, και ο δε να δείξει ότι είναι υπερπατριώτης, δεξιός, κι ότι δεν καταλαβαίνει και πολύ από αυτά, τα έχει ψηφίσει όλα βέβαια και τα μνημόνια με τα δύο και τα χέρια και τα πόδια» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως η ΝΔ είναι ένα φιλελεύθερο κόμμα, ένα λαϊκό κόμμα που σέβεται τα ατομικά δικαιώματα. Όπως είπε, η ΝΔ θα φέρει δικό της νομοσχέδιο και θα καταθέσει, με τις προϋποθέσεις αυτές που θα πρέπει να πληρούνται, ώστε να προβεί κάποιος, σε διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου.

«Αργά ή γρήγορα οι Έλληνες θα απαντήσουν στον κ. Τσίπρα και στον κ. Καμμένο»

Τέλος υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ τονίζοντας πως τα 2,5 χρόνια διακυβέρνησης με κορμό τη Ν.Δ. και με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, έγινε δημοσιονομική διόρθωση από το -9% στο +0.5. «Αυτό είναι ένα μικρό θαύμα. Αυτό δημιούργησε και πληγές στην κοινωνία. Αυτό είναι με τον πόνο και τον κόπο του ελληνικού λαού. Αυτή είναι η πραγματικότητα την οποία ζήσαμε, βγαίναμε από τα μνημόνια, είχαμε ήδη έτοιμη πιστοληπτική γραμμή, ήθελε ένα μικρό βηματάκι ακόμα για να απεμπλακούμε, από όλη αυτή την κατάσταση, η Ελλάδα ήτανε προορισμός επενδυτικός, το φθινόπωρο του 2014 η αγορά, η “πιάτσα”, το καταστηματάκι της γωνίας, οι μικροί και μεσαίοι επενδυτές στη χώρα, έλεγαν ότι κάτι αλλάζει, ήταν η πραγματικότητα. Είχαμε μειώσει μέσα στην κρίση το ΦΠΑ από το 23% στο 13%, τη φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης, κάτι κινούταν.

Και όχι αυτή η λαίλαπα των 2,5 χρόνων. Θα έρθει η ώρα των εκλογών όμως. Αργά ή γρήγορα οι Έλληνες θα απαντήσουν στον κ. Τσίπρα και στον κ. Καμμένο», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: «Κομματικά εγκάθετοι όσοι πυρπολούν τον διάλογο με τον Μητσοτάκη – Η αστυνομία θα επιβάλει τον νόμο στα μπλόκα»
«Σε καμία πολιτεία δεν μπορεί το κράτος να ρυμουλκήσει τρακτέρ. Αυτός είναι και ο λόγος που προβάλλουν με αυτόν τον τρόπο - δεν θέλω να τον χαρακτηρίσω - τα αιτήματά τους»
Παύλος Μαρινάκης 6
Το παρασκήνιο του ναυαγίου της συνάντησης με τους αγρότες - Ενοχλημένος ο Μητσοτάκης, έτοιμο το Plan B
Ποιοι θα περάσουν τελικά το κατώφλι του Μαξίμου στις 3 το μεσημέρι - Παρ’ ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμα οριστικές αποφάσεις, είναι πολλοί αυτοί που εκτιμούν ότι εφόσον τα μπλόκα συνεχιστούν, «η επιείκεια τελειώνει»
τρακτέρ 85
Κυβερνητικές πηγές για το νέο «όχι» των αγροτών: Η κοινωνία δεν έχει άλλο χρόνο – Σε περίπτωση κλιμάκωσης κινητοποιήσεων, μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές
«Όποιος πιστεύει στο δίκαιο των αιτημάτων του και σε κάποια λύση, προσέρχεται στο διάλογο» τονίζουν οι ίδιες πηγές
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI 110
Η Καρυστιανού να παραιτηθεί από πρόεδρος του Συλλόγου των Τεμπών, ζήτησε το ΔΣ: «Θα το κάνω αν μου ζητηθεί σε συνέλευση»
«Ο λόγος που δεν παραιτούμαι από μόνη μου είναι ότι εγώ παραμένω πιστή σ' αυτά που πορίζει ο σύλλογος, ως προς τον σκοπό της δημιουργίας και της ύπαρξής του»
Η Μαρία Καρυστιανού 53