Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Κικίλιας: Νέα στοιχεία κακοδιαχείρισης για το ΚΕΘΕΑ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Κικίλιας: Νέα στοιχεία κακοδιαχείρισης για το ΚΕΘΕΑ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Νέα στοιχεία και νέες καταγγελίες από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια στη Βουλή για κακοδιαχείριση στο ΚΕΘΕΑ. Έντονη η αντίδραση από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της αντιπολίτευσης που τον κατηγορούν ότι διασύρει τον Οργανισμό.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την έναρξη της δεύτερης συνεδρίασης της Επιτροπής όπου επεξεργάζεται και την ΠΝΠ με την οποία άρθηκε το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, ζήτησε τον λόγο προκειμένου να καταθέσει το πόρισμα του ελέγχου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους όπου κατέγραψε σειρά λογιστικών παρατυπιών στην οικονομική διαχείριση. Μια συνέχεια καταγγελιών από τον υπουργό Υγείας σε συνέχεια της χθεσινής που έκανε πάλι από την επιτροπή της Βουλής και αφορούσε την λειτουργία του προγράμματος Προμηθέα στις φυλακές των Διαβατών.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ΓΛΚ, που κατέθεσε στα Πρακτικά της Επιτροπής ο υπουργός, αυτό αφορούσε την περίοδο από 1/7/2018 έως και 30/6/2019 στο οποίο όπως είπε καταλογίζονται συνολικά για τον οργανισμό και όχι για μια δομή από τις 100 και πλέον που έχει το ΚΕΘΕΑ ότι ο φορέας δεν είχε ρεαλιστική κατάρτιση προϋπολογισμού, χρηματικά εντάλματα να υπογράφονται από το ταμεία που ταυτόχρονα ο ίδιος ήταν και ο εκκαθαριστής, εντάλματα που δεν έφεραν υπογραφές … απουσία δικαιολογητικών για δαπάνες μετακίνησης.

Ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός καταλόγισε στον κ. Βασίλη Κικίλια ότι «συνεχίζει τον δημόσιο διασυρμό ΚΕΘΕΑ που ξεκίνησε από προχθές…» ενώ ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι «αυτά τα στοιχεία που καταθέτετε χθες και σήμερα δεν τα είχατε όταν λάβατε την πολιτική απόφαση παρέμβασης στο αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ».

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «αντί να πείτε πόσο δίκιο είχαμε στην ανάγκη ελέγχου του ΚΕΘΕΑ και ενώ είχατε ενδείξεις όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν μιλήσατε πουθενά και ήρθα εδώ στην Βουλή να σας καταθέσω τα στοιχεία και να σας δώσω τις αποδείξεις με εγκαλείτε κι από πάνω, αυτό δεν είναι σοβαρότητα».

Η αντιπαράθεση κορυφώθηκε με λεκτικές αντεγκλήσεις μεταξύ του εισηγητή της ΝΔ Λάζαρου Τσαβδαρίδη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου ανέφερε ότι δεν βοηθάει το κλίμα οξείας πόλωσης όταν την ίδια ώρα χιλιάδες ελληνόπουλα περιμένουν στήριξη ΚΕΘΕΑ, όλα τα χρόνια προσφέρει τεράστιο κοινωνικό έργο και χρειάζεται να υπάρξει ουσιαστική αναβάθμισή του.

Δείτε το πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για το ΚΕΘΕΑ

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2019/11/GLK_KETHEA.pdf”]

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις