Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

ΚΙΝΑΛ: Nα κληθεί ο Νίκος Αλιβιζάτος στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής

ΚΙΝΑΛ: Nα κληθεί ο Νίκος Αλιβιζάτος στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής
Φωτογραφία αρχείου

Αίτημα να κληθεί στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης ο πρόεδρος της Επιτροπής για την παρακολούθηση  των παρατηρήσεων του Συνηγόρου του Πολίτη σε θέματα διοικητικής διερεύνησης πειθαρχικώς ελεγκτέων πράξεων του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή το πρώτο πόρισμα της Επιτροπής που κατέθεσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, στη Βουλή.

Οι υπογράφοντες βουλευτές του ΚΙΝΑΛ σημειώνουν στο αίτημά τους ότι « η κατάθεση του εν λόγω Πορίσματος στη Βουλή έλαβε χώρα έξι μήνες αφότου αυτό είχε περιέλθει στην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη» και ότι «στο πόρισμα περιέχεται σειρά από πολύ σημαντικά συμπεράσματα και πληροφορίες που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας και την εν γένει νοοτροπία που επικρατεί στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ., με συνέπεια να δυσχεραίνεται ουσιωδώς η λειτουργία του Εθνικού Μηχανισμού Διερεύνησης Περιστατικών Αστυνομικής Βίας που έχει εκ του νόμου ανατεθεί στον Συνήγορο του Πολίτη».

Μάλιστα, οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ ζητούν να υπάρχει σε αυτή τη συζήτηση – ενημέρωση και η αυτοπρόσωπη συμμετοχή Υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις