Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

ΚΙΝΑΛ: “Αφού ο Τσίπρας λέει ότι είναι κεντροαριστερός, ας στηρίξει την πρότασή μας”

ΚΙΝΑΛ: “Αφού ο Τσίπρας λέει ότι είναι κεντροαριστερός, ας στηρίξει την πρότασή μας”
ΦΩΤΟ ΑΠΕ/ΜΠΕ

Το ΚΙΝΑΛ θα προτείνει υποψήφιο από τον χώρο της Κεντροαριστεράς για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας τόνισε ο κ. Χρηστίδης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Του ΚΙΝΑΛ τόνισε πως “έ φτασε η ώρα να έχουμε Πρόεδρο από τον προοδευτικό χώρο. Και θα έχουμε την πρότασή μας», σχολιάζοντας έτσι την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα πως η ΝΔ έχει συμφωνήσει με το ΚΙΝΑΛ να προτείνει στέλεχος του για τη Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για τον κ. Τσίπρα, ο οποίος θέλει να λέει ότι είναι κεντροαριστερός, να στηρίξει την πρότασή μας», τόνισε ο κ. Χρηστίδης

Τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισαν την εμπλοκή του Αλέξη Τσίπρα απαράδεκτη, όσον αφορά την εμπλοκή του Προέδρου της Δημοκρατίας στην πολιτική αντιπαράθεση. «Ο κ. Τσίπρας, με τον τρόπο αυτό, στηρίζει τη δεξιά συνιστώσα που τον έφερε στην εξουσία», είπαν τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ.

“Κανένα σχόλιο” για τα λεγόμενα Τσουκάτου

Στο ΚΙΝΑΛ δεν θέλησαν να ρίξουν λάδι στη φωτιά και να σχολιάσουν τις δηλώσεις Τσουκάτου περί συγγνώμης από το ΠΑΣΟΚ. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, τόνισε πως “η εκκρεμούσα δικαστική διαδικασία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο και δεν θα παρέμβουμε», ενώ διευκρίνισε πως για το ζήτημα αυτό το ΠΑΣΟΚ είχε τοποθετηθεί όταν είχε προκύψει. «Δεν θα κάνουμε κανένα περαιτέρω σχόλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

“ΠΑΣΟΚ και ΚΙΝΑΛ είναι οικογένεια των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών”

«Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και ο υποψήφιός τους Φρανς Τίμερμανς γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα η οικογένειά τους είναι το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής», υποστήριξαν τα στελέχη του επικοινωνιακού επιτελείου.

Τα ίδια στελέχη επιβεβαίωσαν ότι η Φώφη Γεννηματά και αντιπροσωπεία του κινήματος θα συμμετάσχει στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στη Μαδρίτη, το επόμενο Σαββατοκύριακο, όπου θα ανακοινωθεί η εκλογική διακήρυξη για τις Ευρωεκλογές. Σημείωσαν ότι δεν θα συμμετέχει ο κ. Τσίπρας, καθώς, όπως ανέφεραν, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές έχουν αντιληφθεί ότι δεν έχει σχέση ούτε με τη σοσιαλδημοκρατία ούτε με την κεντροαριστερά, όταν συνεργάζεται στην κυβέρνηση με συγκεκριμένα πρόσωπα που εκφράζουν εθνολαϊκιστικές απόψεις. Ακόμη το επικοινωνιακό επιτελείο του ΚΙΝΑΛ επεσήμανε ότι δεν θα υπάρξει ομιλητής του κόμματος στην εκδήλωση για μια ευρωπαϊκή κοινωνική ατζέντα που διοργανώνει η Λούκα Κατσέλη και στην οποία θα παραστούν ο Αλέξης Τσίπρας και ο επικεφαλής της Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ούντο Μπούλμαν. «Οι προτάσεις της κ. Κατσέλη δεν έχουν γίνει δεκτές από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές», τονίστηκε από τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις