Τρίτη, 27 Φεβ.
15oC Αθήνα

ΚΙΝΑΛ για Πρόεδρο Δημοκρατίας “από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο”

ΚΙΝΑΛ για Πρόεδρο Δημοκρατίας “από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο”
Intime News (αρχείο)

Τη θέση του για υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα συγκεντρώνει την ευρύτερη συναίνεση και θα προέρχεται από τον προοδευτικό χώρο επαναλαμβάνει τη Δευτέρα (14.10.2019) το ΚΙΝΑΛ.

“Πρόεδρος Δημοκρατίας από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, που θα συμβολίζει την εθνική συνεννόηση, θα ενώνει και θα εμπνέει”, αναφέρει το ΚΙΝΑΛ, με ενημερωτικό σημείωμα, τον Ρυθμό Επικαιρότητας όπως το αποκαλεί, εδώ και λίγες μέρες, σχολιάζοντας καθημερινά τις πολιτικές εξελίξεις και καταθέτοντας τις θέσεις του κινήματος.

Στο σημείωμα της Δευτέρας (14.10.2019) του Κινήματος Αλλαγής ασκείται, επίσης, δριμεία κριτική σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την αυτοκριτική τους σχετικά με το 2015.

“Στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα χρειάζεται πρόσωπο από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, που θα συμβολίζει τον εθνική συνεννόηση για τα μείζονα θέματα, θα ενώνει και θα εμπνέει. Αυτό επιζητά το Κίνημα Αλλαγής. Χωρίς συναλλαγές και κρυφές ατζέντες ή εξαρτήσεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ με την καραμανλική συνιστώσα”, υπογραμμίζεται και γίνεται λόγος για “ανοιχτά γραμμάτια με την Καραμανλική συνιστώσα, που προκύπτουν και με σημερινές δηλώσεις στελεχών υπέρ Παυλόπουλου”.

Όπως τονίζει το Κίνημα Αλλαγής, “μετά τον κ. Βούτση, σειρά πήρε ο Ευ. Τσακαλώτος και ο Δ. Παπαδημούλης στους ‘αναθεωρητές’ του πρώτου εξαμήνου του 2015, επαναλαμβάνοντας το νέο δόγμα περί ανετοιμότητας του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει τότε”.

Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να ξεπλύνουν τις ευθύνες τους και να ξαναγράψουν την Ιστορία όπως τους συμφέρει, φορτώνοντας όλη την τυχοδιωκτική και καταστροφική πολιτική της περιόδου στον “ανεύθυνο” κ. Βαρουφάκη.

“Η αλήθεια όμως είναι ότι ο τότε υπουργός Οικονομικών, όπως και ο κυβερνητικός εταίρος κ. Καμένος, ήταν επιλογές και λειτούργησαν κατ’ εντολή του Αλέξη Τσίπρα”, προσθέτει.

“Τα στελέχη αυτά, παραδέχονται ότι από το 2012 ως αξιωματική αντιπολίτευση σπατάλησαν 3 χρόνια χωρίς καμιά σοβαρή προετοιμασία, ώστε να αντιληφθούν το μέγεθος και τις διαστάσεις της κρίσης, αλλά και να κατανοήσουν πως λειτουργούν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί.

Έτσι απέδειξαν ότι με λαϊκισμό, προχειρότητα και ανευθυνότητα, το μόνο που πετυχαίνεις είναι να ευτελίζεις τις προοδευτικές αρχές και αξίες και να συναγελάζεσαι με νεοδημοκράτες και ΑΝΕΛίτες και πάσης φύσεως γυρολόγους, εντός και εκτός κυβέρνησης”, καταλήγει το Κίνημα Αλλαγής.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις