Παρασκευή, 10 Μαΐ
18oC Αθήνα

ΚΚΕ: Αποχαιρετά τον κομμουνιστή λογοτέχνη Γιάννη Παπαοικονόμου

ΚΚΕ: Αποχαιρετά τον κομμουνιστή λογοτέχνη Γιάννη Παπαοικονόμου
Intime News (αρχείο)

Το ΚΚΕ με βαθιά θλίψη αποχαιρετά τον κομμουνιστή λογοτέχνη Γιάννη Παπαοικονόμου, “έναν αληθινό εργάτη της τέχνης και του αγώνα για τη νέα κοινωνία του δίκιου και της ανθρωπιάς”.

Στην ανακοίνωσή του για τον αποθανόντα λογοτέχνη, το ΚΚΕ αναφέρει:

“Ο Γιάννης Παπαοικονόμου διωκόμενος από τη Χούντα των συνταγματαρχών υποχρεώθηκε να διακόψει τις σπουδές του στη Νομική και να καταφύγει στη Γαλλία, όπου εντάχθηκε στο ΠΑΜ και το ΚΚΕ.

Ως λαμπρός επιστήμονας με σπουδές και διδακτορικό των πανεπιστήμιων της Σορβόνης δίδαξε αρχαία ιστορία και κλασσική αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στη σχολή ξεναγών του ΕΟΤ.

Την περίοδο 1990 – 91 ο Γιάννης Παπαοικονόμου συνέβαλε αποφασιστικά στη μάχη της οργάνωσής του στον Πειραιά για να ξεπεραστεί η κρίση του κόμματος.

Παρά τη δραστήρια συμμετοχή του στο κίνημα υπήρξε πολυγραφότατος συγγραφέας λογοτεχνικών έργων, αλλά και επιστημονικών άρθρων”.

“Ως υπόδειγμα κομμουνιστή λογοτέχνη, ποτέ δεν άφησε στο κατώφλι του έργου του την ιδεολογία του, το κόμμα του, τους αγώνες, τις αγωνίες, τις δύσκολες και μεγαλειώδεις στιγμές του λαού, του οποίου υπήρξε γνήσιο τέκνο. “Όταν αγαπάς τους πεινασμένους, γίνεσαι άνθρωπος”. Αυτό ήταν το πιστεύω και η παρακαταθήκη του στους νέους ανθρώπους”, καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις