Πολιτική

ΚΚΕ για την επέτειο του δημοψηφίσματος: Τα κόμματα του “ΟΧΙ” και του “ΝΑΙ” ψήφισαν μαζί το νέο μνημόνιο

Στο... κλίμα της ημέρας, το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση για την επέτειο του δημοψηφίσματος. Σε αυτήν ο Περισσός τονίζει ότι τόσο τα κόμματα που υποστήριξαν τη μια όσο και την άλλη επιλογή, συνυπέγραψαν το τρίτο μνημόνιο.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Πριν έναν χρόνο το ΚΚΕ είχε πει ότι το δημοψήφισμα, με το κάλπικο δίλημμα που έθετε, ήταν ναρκοθετημένο. Ότι το “ΟΧΙ” και το “ΝΑΙ” θα χρησιμοποιηθεί ως δήθεν έγκριση του λαού, για το κλείσιμο νέας αντιλαϊκής συμφωνίας με την τρόικα. Η συνέχεια είναι γνωστή στον ελληνικό λαό. Τα κόμματα του “ΟΧΙ” και του “ΝΑΙ” από κοινού ψήφισαν ένα νέο μνημόνιο, με βάση το οποίο κλιμακώνεται η επίθεση σε βάρος του λαού.

Σήμερα, όλες αυτές οι πολιτικές δυνάμεις αξιοποιούν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, για να εμφανιστούν δήθεν δικαιωμένες. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να συνεχίσει το -χρεοκοπημένο πια- παραμύθι της “σκληρής” διαπραγμάτευσης και του “καλού” δικού της μνημονίου. Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις του “ΝΑΙ”, για να “ξεπλύνουν” τη δική τους αντιλαϊκή πολιτική και την ψήφο τους στο 3ο μνημόνιο. Οι πολιτικές δυνάμεις που αποσκίρτησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, για να κρύψουν ότι επί μήνες, από κυβερνητικές θέσεις, καλλιεργούσαν αυταπάτες ότι η ΕΕ μπορεί να αλλάξει και καθησύχαζαν το λαό ότι η κυβέρνησή τους δε θα υπογράψει μνημόνια, ενώ σήμερα συνεχίζουν την εξαπάτηση προβάλλοντας ως εναλλακτική λύση την καπιταλιστική Ελλάδα με εθνικό νόμισμα.

Το πραγματικό, ταξικό ΟΧΙ των εργατοϋπαλλήλων και των λαϊκών στρωμάτων στα αντιλαϊκά μέτρα χωρίς ημερομηνία λήξης, μπορεί να εκφραστεί μόνο μέσα από το εργατικό κίνημα και την κοινωνική συμμαχία τους, απέναντι σε όλες τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, σε ρήξη και σύγκρουση με το κεφάλαιο, την εξουσία του και τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες του, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργία Ξανθοπούλου: «Σας ευχαριστώ που ακούσατε τη φωνή μου» – Η συγκλονιστική επιστολή της ασθενούς με λευχαιμία στον Μητσοτάκη
Έχοντας θεραπευτεί από τη λευχαιμία, η Γεωργία Ξανθοπούλου μίλησε στα εγκαίνια της νέας αιματολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Παπανικολάου», παρουσία του πρωθυπουργού
Γεωργία Ξανθοπούλου
Γιώργος Μυλωνάκης: «Μετά από μια δύσκολη δοκιμασία βρίσκομαι ξανά δίπλα στον πρωθυπουργό» – Η πρώτη ανάρτηση από τη Θεσσαλονίκη
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ θα παραστεί στην ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και τη Δευτέρα θα επιστρέψει στο Μαξίμου και θα συμμετάσχει στον «πρωινό καφέ»
Ο Γιώργος Μυλωνάκης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη 8
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Έρχεται ο Μάρκο Ρούμπιο – «Πολύ σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ η Ελλάδα»
Η επίσκεψη Ρούμπιο αναμένεται να προσδώσει νέα πολιτική δυναμική στη στρατηγική σχέση Αθήνας - Ουάσινγκτον, με την ενέργεια, τις υποδομές και την περιφερειακή ασφάλεια να βρίσκονται στον «πυρήνα» της ατζέντας
Κίμπερλι Γκίλφοϊλ 9
Κυριάκος Μητσοτάκης από τα εγκαίνια στο «Παπανικολάου»: Η Θεσσαλονίκη και η Ελλάδα αποκτά το πιο σύγχρονο Αιματολογικό Κέντρο σε όλα τα Βαλκάνια
Τόνισε ότι είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτούς που αναρωτιούνται που πήγαιναν τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης - «Σε τέτοιες δημόσιες υποδομές υγείας πηγαίνουν, προκειμένου οι ασθενείς μας να βρίσκουν τις καλύτερες δυνατές θεραπείες»
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 6
«Μύλος» για το σχολικό βιβλίο με εικόνα «ομόφυλου ζευγαριού»: Το υπουργείο λέει ότι δεν επιλέγει το περιεχόμενο – «Είναι γυναίκα με κοντά μαλλιά» λέει ο εκδοτικός οίκος
Μάλιστα ο εκδοτικός οίκος αναφέρει ότι κινείται νομικά για το όλο ζήτημα, καθώς θεωρεί ότι υπάρχει «σκόπιμη παραποίηση περιεχομένου»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 45