Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

ΚΚΕ για τις ουρές στις τράπεζες: Η κυβέρνηση να μην “κουνά το δάχτυλο” αλλά να προχωρήσει σε αναστολές πληρωμών

ΚΚΕ

Να σταματήσει η κυβέρνηση να “κουνά το δάχτυλο” σε όσους σχηματίζουν ουρές έξω από τις τράπεζες, και να προχωρήσει σε αναστολές πληρωμών ζητά το ΚΚΕ.

Σε σχόλιό του για τα όσα έχουμε δει έξω από τις τράπεζες, το ΚΚΕ αναφέρει πως φέρουν ευθύνη οι τραπεζίτες που το προηγούμενο διάστημα και απέλυσαν προσωπικό και έκλεισαν πολλά υποκαταστήματά τους. με αποτέλεσμα σε ορισμένα να πέφτει επιπρόσθετο “βάρος”.

Παράλληλα ζητά αναστολή πληρωμών για οφειλές σε εφορία, ΔΕΚΟ, ρυθμίσεις δόσεων κτλ, ώστε και να διευκολυνθούν οικονομικά οι πολίτες αλλά και να διευκολυνθεί η κατάσταση στα καταστήματα.

Αναλυτικά το σχόλιο του ΚΚΕ

“Η κυβέρνηση της ΝΔ να σταματήσει επιτέλους να κουνάει το δάχτυλο στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, οι οποίοι, χωρίς να έχουν άλλη επιλογή, στέκονται στις ουρές των τραπεζών. Αντί λοιπόν να μεταβιβάζει, όπως συνηθίζει, την ευθύνη στον λαό κρύβοντας τις ευθύνες των τραπεζιτών, οι οποίοι έκλεισαν παραρτήματα και προχώρησαν σε απολύσεις, ας αναλάβει τις δικές της ευθύνες παίρνοντας μέτρα για πάγωμα των οφειλών στην εφορία, αναστολή των πληρωμών σε ΔΕΚΟ, ρύθμισης των δόσεων των δανείων, προστασίας της πρώτης κατοικίας”. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις