Πολιτική

ΚΚΕ: Προκλητικό και εξοργιστικό το «κλίμα ευφορίας» μετά το Eurogroup

Για επικύρωση των αντιλαϊκών μέτρων του 4ου μνημονίου κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, σχολιάζοντας την χτεσινή συμφωνία του eurogroup. Το Κομμουνιστικό Κόμμα αναφέρει πως ακόμα και αυτά τα δισεκατομμύρια της δόσης θα πάει για την αποπληρωμή δανείων και όχι για την ανακούφιση του λαού. 

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Το χθεσινό eurogroup επικρότησε και επικύρωσε τα αντιλαϊκά μέτρα της β’ αξιολόγησης και του 4ου μνημονίου επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι η κυβέρνηση των «βρώμικων» ειδικών αποστολών σε βάρος του λαού» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.» τονίζει.

Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας ότι η «εκταμίευση της δόσης, που θα πάει κυρίως για την αποπληρωμή δανείων, το «ευχολόγιο» για το χρέος μετά το 2018 και οι υποσχέσεις για αναπτυξιακά – επενδυτικά πακέτα, οδηγούν σε μνημόνια διαρκείας, στη μονιμοποίηση και κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, στα ματωμένα πλεονάσματα έως το 2060».

«Μοναδικοί ωφελημένοι το κεφάλαιο, οι επενδυτές που θα κερδίσουν και από το τσάκισμα του λαού και από τα νέα προνόμια που τους δίνονται. Αυτό είναι το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης, που κρύβεται πίσω απ’ το αφήγημα της «ανάπτυξης», που προβάλλει η κυβέρνηση» αναφέρει η ανακοίνωση.

Σε ό,τι αφορά τους τους μισθωτούς, τους νέους, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες, το ΚΚΕ επισημαίνει ότι «τα μέτρα που ψηφίστηκαν, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, οι ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα, συν όλα τα υπόλοιπα που θα απαιτηθούν ως προαπαιτούμενα για την όποια ρύθμιση του χρέους, ισχύουν στο ακέραιο. ‘Αρα, μηδέν εις το πηλίκον για το λαό». Επίσης, χαρακτηρίζει «προκλητικό και εξοργιστικό» το «κλίμα ευφορίας, που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση σε ένα λαό γονατισμένο και ματωμένο, εξαιτίας της πολιτικής όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων.”

Ως προς το θέμα του χρέους, το ΚΚΕ σημειώνει ότι “ο εύθραυστος συμβιβασμός ανάμεσα σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, ΗΠΑ -μέσω του ΔΝΤ- και τις άλλες χώρες της ΕΕ, που ουσιαστικά αφορά τη διαχείριση των υπέρογκων κρατικών χρεών άλλων κρατών-μελών της ΕΕ, αποτυπώνεται στις «ακροβατικές» και αντιφατικές διατυπώσεις της απόφασης, που ουσιαστικά μεταθέτουν τη συζήτηση για τη διαχείριση του χρέους στο μέλλον, μετά τη λήξη του προγράμματος, αλλά και τις αντικρουόμενες δηλώσεις των «πρωταγωνιστών»”.

«Τα παραπάνω δεν μπορούν να κρύψουν πως, ακόμα και αν προκύψει κάποια απομείωση του χρέους, ο λαός ξέρει τι τον περιμένει και δεν πιστεύει το χιλιοειπωμένο παραμύθι ότι δήθεν οι θυσίες του πιάνουν τόπο. Η πραγματική ελπίδα μπορεί να γεννηθεί μόνο μέσα από τη ρήξη και τη σύγκρουση με το σημερινό δρόμο. Με ισχυρό ΚΚΕ, αναζωογόνηση του κινήματος και κοινωνική συμμαχία» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Σιακαντάρης: Η βελόνα του ΠΑΣΟΚ έχει κολλήσει και όχι λόγω του Ανδρουλάκη – Δέχομαι προσωπικές επιθέσεις γι’ αυτά που λέω από το 2010
«Δέχομαι το 2026 προσωπικές επιθέσεις για απόψεις που έχω εκφράσει από τις αρχές της δεκαετίας του 2010» γράφει στην ανάρτησή του
Γιώργος Σιακαντάρης 8
Μαρία Καρυστιανού: Αν νομοθετηθεί ο όρος γυναικοκτονία θα είναι σαν να λέω ότι η γυναίκα ανήκει στις ευάλωτες ομάδες
«Ο όρος γυναικοκτονία τονίζει τη διάκριση μεταξύ των γυναικών και των ανδρών. Τοποθετεί τη γυναίκα στις ευάλωτες ομάδες, Δεν πιστεύω ότι η γυναίκα είναι αδύναμο φύλο», υποστήριξε η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Μαρία Καρυστιανού
29
Μπαράζ περιοδειών κορυφαίων υπουργών και στελεχών της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα – «Εξόρμηση» για τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους
Τα «αναχώματα» στην Πελοπόννησο λόγω Σαμαρά, το τεστ του πρωθυπουργού για το ποιοι υπουργοί «ιδρώνουν τη φανέλα» και τα «γαλάζια» φροντιστήρια
Κυριάκος Μητσοτάκης 63
Ευρωπαϊκό μοντέλο και στις διατακτικές σίτισης, ζητά το ΠΑΣΟΚ
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι η μηνιαία παροχή σίτισης στην Ευρώπη αντιστοιχεί μεσοσταθμικά στο 20% του κατώτατου μισθού, ενώ στην Ελλάδα περιορίζεται στο 12%-13%, κατατάσσοντας τη χώρα στην τελευταία θέση
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Νέο επεισόδιο στην κόντρα Λατινοπούλου - Παϊτέρη: Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής θυμήθηκε την ερώτηση του στον Τσακνή «αν είναι γύφτος»
Η κόντρα που ξεκίνησε από τηλεοπτικό πάνελ μεταφέρεται στα social media, με την πρόεδρο της Φωνής Λογικής να ανασύρει παλαιότερη συνέντευξη του τραγουδιστή
Παϊτέρης και Λατινοπούλου 6