Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

ΚΝΕ για Καρδίτσα: Η κυβέρνηση σπέρνει “ανέμους” αυταρχισμού, θα θερίσει “θύελλες” αντίστασης (video)

ΚΝΕ για Καρδίτσα

«Ντροπή και αίσχος! Στο στόχαστρο του κρατικού αυταρχισμού βρέθηκαν δύο φοιτητές στην Καρδίτσα, που έκαναν το “έγκλημα” να κάθονται στην κεντρική πλατεία της πόλης φορώντας μάσκα και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας τους» αναφέρει η ΚΝΕ σε σχόλιό της για το βίντεο που προκάλεσε αντιδράσεις.

«Το κράτος είναι δυναμικά “παρών” όταν πρόκειται να καταστείλει και να τρομοκρατήσει το λαό και τη νεολαία και εκκωφαντικά “απών” όταν πρόκειται να αναλάβει τις ευθύνες του για την προστασία της υγείας και της ζωής.

Γιατί και στην Καρδίτσα παντελής είναι η απουσία του κράτους από την άμεση και πλήρη αποζημίωση των πλημμυροπαθών, από την αναγκαία επαναλειτουργία κέντρων υγείας, όπως στο Μουζάκι, από τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, υλικά και εξοπλισμό στο νοσοκομείο της πόλης κ.ο.κ.» επισημαίνει η ΚΝΕ και υπογραμμίζει καταλήγοντας «η κυβέρνηση σπέρνει ανέμους αυταρχισμού και καταστολής, θα θερίσει θύελλες αντίστασης και ανυποχώρητου αγώνα».

Το περιστατικό

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τις καταγγελίες, στην πλατεία της Καρδίτσας καθόταν ένα ζευγάρι το βράδυ του Σαββάτου, πέρασαν χειροπέδες στους δύο νεαρούς. 

Μάλιστα υπάρχει και σχετικό βίντεο στο eviathema.gr στο οποίο φαίνεται ο ένας εκ των δύο αστυνομικών να έχει ακινητοποιήσει στο έδαφος τον νεαρό, προσπαθώντας να του βάλει χειροπέδες ενώ αρκετός κόσμος έσπευσε στο σημείο, αρκετά ενοχλημένος από το θέαμα…

Πολλοί κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι το ζευγάρι ήταν μόνο του στο σημείο -δεν υπήρχε συνωστισμός δηλαδή- και ήταν πριν τις 21.00 το βράδυ… 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις