Πολιτική

Κόλαφος το αποτέλεσμα στην Α Αθηνών – Κορυφαία στελέχη εκτός Βουλής

Άννα Διαμαντοπούλου, Χρήστος Παπουτσής, Παύλος Γερουλάνος, Νάσος Αλευράς, Παντελής Οικονόμου κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Βουλής, με τον Κώστα Σκανδαλίδη να είναι ο μοναδικός υποψήφιος που εκλέγει το ΠΑΣΟΚ στην Α' Αθήνας.

Σύμφωνα με τη Singular Logic τα πρώτα αποτελέσματα με έγκυρα 288.300 ψηφοδέλτια τα κόμματα λαμβάνουν: Πρώτο κόμμα φαίνεται το ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 19,14% και ακολουθεί δεύτερο κόμμα η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 15,79%. Εξαιτίας του εκλογικού νόμου, ο ΣΥΡΙΖΑ αν και πρώτο κόμμα κερδίζει 3 έδρες και η ΝΔ 8!

Τρίτο κόμμα στην Α Αθηνών είναι το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 9,7% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8,96%.

Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 8,74% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 8,58%. Η Δημοκρατική Αριστερά λαμβάνει ποσοστό 5,99%

Το κόμμα Δράση συγκεντρώνει ποσοστό 4,37%. 

Το κόμμα Δημιουργία Ξανά 3,36%. Οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν ποσοστό 3,08%, ενώ το ΛΑΟΣ 3,20%. Το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη έχει ποσοστό 2,50% και η Ανταρσυα 1,52%.

Από τα αποτελέσματα αυτά το ΠΑΣΟΚ έχει μόνο μία έδρα, που τη διεκδικούν ο κ. Σκανδαλίδης ή η κα Διαμαντοπούλου και μένουν εκτός στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κορυφαία οπως ο Χρήστος Παπουτσής, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Παντελής Οικονόμου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 6ΗΣ ΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για Πέτρο Μολυβιάτη: «Ένας άξιος Έλληνας περνά στην ιστορία»
«Υπηρέτησε και το δημόσιο ήθος με τη διακριτική παρουσία του, τους χαμηλούς τόνους και το ενωτικό του πνεύμα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του για τον θάνατο του πρώην ΥΠΕΞ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πέτρο Μολυβιάτη