Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κομισιόν: Δεν ζητήσαμε να ψηφιστεί η συμφωνία για την ΠΓΔΜ από 180 βουλευτές

Σχοινάς Κομισιόν ΠΓΔΜ

Η Κομισιόν δεν υπαγορεύει όρους και προϋποθέσεις και το μόνο που θέλει είναι να υπάρξει συμφωνία για τη όνομα της ΠΓΔΜ. Αυτό δήλωσε την Δευτέρα (14.05.2018) ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επανειλημμένως έχει καλέσει όλες τις πλευρές για συμφωνία στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, αλλά δεν υπαγορεύει όρους και προϋποθέσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης προς τον Τύπο, ερωτηθείς εάν η Επιτροπή έχει ζητήσει υπερψήφιση της συμφωνίας για το ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ με 180 βουλευτές, ο κ. Σχοινάς απάντησε ότι η Κομισιόν έχει υπόψη της τα σχετικά δημοσιεύματα. Πρόσθεσε ότι η μόνη απάντηση που παραμένει σε ισχύ είναι η πρόσφατη δήλωση του προέδρου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από τη Βουλή των Ελλήνων: «Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα να προτείνω, να υπαγορεύω ή να δίνω κατευθύνσεις σε ένα θέμα που πρέπει να λυθεί μεταξύ σας».

Επίσης, ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ διεξάγονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στις οποίες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν λαμβάνει μέρος.

Αυγή: Η Κομισιόν ζητά ψήφιση της συμφωνίας για την ΠΓΔΜ με 180

Χθες Κυριακή (13.05.2018) η Αυγή ανέφερε πως η Κομισιόν έχει ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να ψηφιστεί η συμφωνία για το όνομα της ΠΓΔΜ, όταν κι αν επιτευχθεί, από ενισχυμένη πλειοψηφία, δηλαδή από 180 βουλευτές.

Η πρόταση αυτή, επεσήμανε το δημοσίευμα, έχει ήδη διαμηνυθεί σε ανώτατα κλιμάκια της κυβέρνησης. Και έχει να κάνει με τη στάση της αντιπολίτευσης. Τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ΠΓΔΜ…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις