Πολιτική

Κομισιόν: Ο Σαμαράς με την επιλογή Δήμα έστειλε μήνυμα στην Ευρώπη

Η απόφαση της κυβέρνησης να «τρέξει» τις διαδικασίες για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα βοηθήσει στην άρση της αβεβαιότητας στις αγορές διεμήνυσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ανίκα Μπράιτχαρτ.

Σημείωσε δε πως η επιλογή του Σταύρου Δήμα, που έχει διατελέσει Επίτροπος επί Μπαρόζο, εκτός από τις αγορές στέλνει μήνυμα και προς την Ευρώπη!

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη διαδικασία εκλογής Προέδρου, η εκπρόσωπος της επιτροπής δήλωσε τα εξής: «Η Επιτροπή σημειώνει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ξεκινήσει τη διαδικασία της εκλογής Προέδρου που θα αρχίσει την ερχόμενη Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου. Όπως γνωρίζετε προβλέπονται τρεις γύροι. Πρόκειται για μια δημοκρατική απόφαση των ελληνικών Αρχών και του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Η απόφαση αυτή μπορεί να βοηθήσει στην άρση των αβεβαιοτήτων στις αγορές. Είναι ένα ισχυρό σήμα προς την Ευρώπη το ότι ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να παρουσιάσει ως υποψήφιο τον κ. Σταύρο Δήμα, πρώην Επίτροπο και πεπεισμένο Ευρωπαίο. Η επιλογή βρίσκεται τώρα στην ελληνική Βουλή και τον ελληνικό λαό».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το πρώτο απόσπασμα από την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα: Το δημοψήφισμα ήταν δική μου απόφαση, ξέχασα ακόμα και τα γενέθλια του παιδιού μου
«Ήξερα πως έπρεπε να περάσω μέσα από ναρκοπέδιο, αν ήθελα να δώσω αίσιο τέλος στην Οδύσσεια αυτής της Ελλάδας, να την οδηγήσω στην Ιθάκη της»
Αλέξης Τσίπρας 55