Κυριακή, 14 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Η Κονιόρδου “ξήλωσε” την διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Η Κονιόρδου “ξήλωσε” την διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Στην απομάκρυνση της διευθύντριας του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου προχώρησε η Λυδία Κονιόρδου. Με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού η Ηλέκτρα Βενάκη απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά της.

Η κ. Κονιόρδου κρίνει απαραίτητη την παύση της κ. Βενάκη από αυτήν τη θέση «για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του ΕΚΚ, για την οποία καθοριστική είναι η σχέση του Γενικού Διευθυντή  με το Διοικητικό Συμβούλιο »

Τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή του Κέντρου Κινηματογράφου«για το μεταβατικό στάδιο μέχρι την πλήρωση της θέσης, θα ασκούνται από Διευθυντή του ΕΚΚ, κατόπιν αποφάσεων του ΔΣ» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Τι αναφέρει αναλυτικά το υπουργείο Πολιτισμού:

«Με την από 2-11-2017 απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, κ. Λυδίας Κονιόρδου, παύεται η κ. Ηλέκτρα Βενάκη από τη θέση της Γενικής Διευθύντριας του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου 

Η πρόωρη λήξη της θητείας της (η κ. Βενάκη είχε αναλάβει καθήκοντα τέλος Ιουλίου του 2016 με τριετή θητεία) είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του ΕΚΚ για την οποία καθοριστική είναι η σχέση του Γενικού Διευθυντή με το Διοικητικό Συμβούλιο.

Η υπουργός Πολιτισμού οφείλει να προστατεύει τους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου και να παρεμβαίνει όταν απαιτείται, κάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες, ούτως ώστε να αποφεύγονται σοβαρές δυσλειτουργίες με σκοπό να ασκούνται οι αρμοδιότητες των φορέων με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο.

Ο νόμος προβλέπει ότι τα καθήκοντα του ΓΔ για το μεταβατικό στάδιο μέχρι την πλήρωση της θέσης, θα ασκούνται από Διευθυντή του ΕΚΚ, κατόπιν αποφάσεων του ΔΣ».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις