Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κοντολέων: Ουδέποτε ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για καμία άρση – Φέρεται να επιβεβαίωσε ο Ρουμπάτης την παρακολούθηση Σαγιά και Πιτσιόρλα και επί ΣΥΡΙΖΑ

Κοντολέων: Ουδέποτε ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για καμία άρση – Φέρεται να επιβεβαίωσε ο Ρουμπάτης την παρακολούθηση Σαγιά και Πιτσιόρλα και επί ΣΥΡΙΖΑ

Ολοκληρώθηκε η ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας των τριών πρώην διοικητών της ΕΥΠ  και του πρώην γενικού γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη.  

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων φέρεται να κατέθεσε πως ουδέποτε ο πρωθυπουργός ούτε το γραφείο του ενημερώθηκε για καμία απολύτως άρση και ότι ενημερώνονται μόνο από τα υπηρεσιακά σημειώματα για τα αποτελέσματα αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Σε ερώτηση εάν έχουν παρακολουθηθεί και άλλοι πολιτικοί εκτός του Νίκου Ανδρουλάκη, τόσο ο κ. Κοντολέων όσο και ο πρώην γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού φέρεται να επικαλέσθηκαν το απόρρητο. Επίσης,  ο κ. Κοντολέων, φέρεται να αρνήθηκε να απαντήσει επικαλούμενος το απόρρητο για το εάν έχει καταστραφεί ή όχι ο φάκελος του Νίκου Ανδρουλάκη.  Και οι τρεις πρώην διοικητές της ΕΥΠ φέρονται να ανέφεραν πως επί των ημερών τους δεν υπήρξε καμία επισύνδεση των γραφείων του ΚΚΕ.

Αυτές, πάντως, είναι μέχρι στιγμής, όλες και όλες οι μόνες συγκλίνουσες πληροφορίες για αυτά που πιθανότατα να κατέθεσαν οι οι τρεις πρώην διοικητές της ΕΥΠ.​

Από εκεί και πέρα όλες οι υπόλοιπες πληροφορίες για το τι κατέθεσε ο κάθε πρώην διοικητής της ΕΥΠ έχουν σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ τους.

Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Γιάννης Ρουμπάτης φέρεται να δήλωσε πως  η ΕΥΠ  όταν επισυνδέεται με κάποιο κινητό αυτό δεν μπορεί να έχει γίνει με παράνομο τρόπο. 

Φέρεται επίσης να παραδέχθηκε ότι η ΕΥΠ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «άκουγε» τον Στέργιο Πιτσιόρλα, τότε πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, και τον Σπύρο Σαγιά, πρώην γ.γ. της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου αλλά διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η επισύνδεση δεν έγινε απευθείας στα τηλέφωνά τους, αλλά στα τηλέφωνα προσώπων που ελέγχονταν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο κ. Ρουμπάτης φέρεται να είπε πως επί δικής του θητείας ουδέποτε έγινε παρακολούθηση πολιτικών προσώπων, πολύ περισσότερο του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, ή μελών της οικογένειάς του. 

Επίσης, όσον αφορά στον διοικητή της ΕΥΠ επί κυβέρνησης Σαμαρά κ. Δραβίλλα, φέρεται να αρνήθηκε ότι παρακολουθούνταν το 2012-2015 τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Πιτσιόρλας και Σπύρος Σαγιάς.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις