Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Κοντονής: Από Σεπτέμβριο θα δούμε αν θα παραταθεί και πώς ο νόμος Παρασκευόπουλου

Κοντονής Γκιούλ
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου και μετά τον Σεπτέμβρη, όταν και λήγει η παράταση εφαρμογής που του έχει δοθεί, άφησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή.

Ο Σταύρος Κοντονής, απάντησε στον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιώργο Καρρά. Ο κ. Καρράς ζήτησε να εξαιρούνται από τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασευόπουλου για την πρόωρη απόλυση όσοι έχουν διαπράξει το αδίκημα της παραβίασης ιδιωτικής κατοικίας, καταστημάτων κ.ά., όπως στην περίπτωση του άτυχου επιχειρηματία που δολοφονήθηκε από ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του στην Κηφισιά.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι “ο νόμος Παρασεκυόπουλος έχει αλλάξει και με εισήγησή μου μπήκαν περιορισμοί στην εφ’ όρου απόλυση. Τώρα εσείς θέτετε ζήτημα περεταίρω εξαιρέσεων που συνδυάζονται με το θέμα της παράβασης ιδιωτικής κατοικίας ή καταστήματος.. Θα το εξετάσουμε μετά τον Σεπτέμβρη που λήγει η ισχύς του νόμου. Τότε θα δούμε εάν θα παραταθεί ο νόμος Παρασκευόπουλος και επίσης το ζήτημα που θέσατε…”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις