Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Κοντονής για Novartis: Έπαθα σκοτοδίνη, υπήρξε προσπάθεια εμπλοκής προσώπων που δεν ήταν αρεστά στον ΣΥΡΙΖΑ

Κοντονής για Novartis: Έπαθα σκοτοδίνη, υπήρξε προσπάθεια εμπλοκής προσώπων που δεν ήταν αρεστά στον ΣΥΡΙΖΑ

Στην υπόθεση Novartis αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έπαθε «σκοτοδίνη» όταν είδε ότι στον φάκελο της υπόθεσης διώκονται 10 πολιτικά πρόσωπα.

Οι αποκαλύψεις, μάλιστα, του Σταύρου Κοντονή για την Novartis έρχονται στον απόηχο της παραδοχής του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, που είπε ότι υπήρξαν λάθη στους χειρισμούς της υπόθεσης.

Ο Σταύρος Κοντονής μιλώντας στο Open είπε ότι μόλις διαβιβάστηκε ο φάκελος στο γραφείο του, είδε ανθρώπους «που εκ των πραγμάτων δεν μπορούσαν να έχουν καμία ευθύνη».

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ όταν ρωτήθηκε  γιατί μπήκαν τα ονόματα αυτά, ανέφερε πως υπήρξε μια προσπάθεια εμπλοκής πολιτικών προσώπων που δεν ήταν αρεστά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, όπως είπε, την ίδια κιόλας ημέρα συνάντησε ως υπουργός Δικαιοσύνης τον Αλέξη Τσίπρα στο πρωθυπουργικό του γραφείο στο Μέγαρο Μαξίμου και στάθηκε σε τρία σημεία.

Συγκεκριμένα είπε ότι εκείνη η μέρα που διαβιβάστηκε η δικογραφία της Novartis στη Βουλή ο κ. Τζανακόπουλος, ο οποίος τότε ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος, πήγε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν ήξερε τίποτα.

Στην συνέχεια πρόσθεσε ότι την επόμενη μέρα, ο τότε αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, δήλωσε ότι γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες.

«Δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι θα το έλεγε μέλος της κυβέρνησης. Είχα έντονο διάβημα: τι είναι αυτά που ακούμε», σημείωσε.

Επισήμανε τέλος ότι είχε δει στοιχεία από τις καταθέσεις που πραγματικά δεν μπορούσε να τα πιστέψει… «Να καταθέσει προστατευόμενος μάρτυρας και να λέει ότι είδα τον τάδε να μπαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου με μια τροχήλατη βαλίτσα και πιθανόν στη βαλίτσα να ήταν λεφτά, αυτό ήταν ακατανόητο», ήταν τα λόγια του.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις