Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Κοντονής: Μόνο με συνταγματική αναθεώρηση η αλλαγή στα όρια ηλικίας των δικαστών

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο υπουργός Δικαιοσύνης συναντήθηκε με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου και αντεισαγγελείς του Ανωτάτου Δικαστηρίου όπου συζήτησαν κυρίως το ζήτημα του Ευρωπαίου εισαγγελέα ενόψει του αυριανού ταξιδιού του κ. Κοντονή στη Μαλτα όπου θα έχει επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Στη συνέχεια είχε συνάντηση μισής ώρας με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας ο υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στους δημοσιογράφους, επισήμανε σχετικά με το “καυτό” ζήτημα της αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης, για μία ακόμα φορά, πως “η αλλαγή της συγκεκριμένης διάταξης μπορεί να γινει μόνο μέσω της Συνταγματικής αναθεώρησης”.
Ερώτηση: Θεωρείται ότι η συγκληση της Ολομέλειας για το συγκεκριμένο θέμα εντείνει ένα εμφυλιοπολεμικο κλίμα στη Δικασιοσύνη;
Απάντηση: Έχω πει ήδη προς όλους τους εμπλεκόμενους ότι οι ανακοινώσεις αυτές δίνουν μία εικόνα εμφυλίου πολέμου εντός της Δικαιοσύνης στην κοινωνία. Αυτό πρέπει να σταματήσει για να μην πλήττεται το κύρος της δικαιοσύνης και ξέρετε ένα τέτοιο κακό δεν αφορά μόνο τον παρόντα χρόνο αφορά και το μέλλοντα και σωρεύονται προβλήματα τα οποία δεν είναι ανάγκη αυτή την ώρα να τα δημιουργούμε. Τα προβλήματα της δικαιοσύνης είναι πολλά και είναι άλλου τύπου καλούμε λοιπόν τους πάντες να ενωσουν τις δυνάμεις τους για να λυσουμε τα προβλήματα της Δικαιοσύνης.
Ερωτηση: Αρα κατά την άποψή σας δεν ήταν αναγκαία συγκληση της ολομέλειας αφού το ερώτημα αφορά νομοθετική ρύθμιση στον παρόντα χρόνο;
Απαντηση: Όπως είπα αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την συνταγματική αναθεώρηση. Η Ολομέλεια μπορεί να συνεδριάζει και να αποφασίσει για οποιοδήποτε ζητήματα τίθενται από τα μέλη της και εμάς, για την κυβέρνηση εννοώ, θα είναι ευπρόσδεκτη μία οποιαδήποτε άποψη η οποία λειτουργεί στα πλαίσια της αναθεώρησης του συντάγματος.

 

Για το θέμα των οκτώ Τούρκων αξιωματικών

 

Ο κ. Κοντονής ρωτήθηκε και για το ζήτημα των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, για το οποίο αύριο αναμένεται η απόφαση των τριών ποινικών τμημάτων του Αρείου Πάγου που το χειρίζονται.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πως η Κυβέρνηση αναμένει την απόφαση του Αρείου Πάγου.”Η Κυβέρνηση δε λειτουργεί ως εφετείο του Αρείου Πάγου για να σοβαρευτουμε, επειδή λένε κάποιοι διάφορα. Η Κυβέρνηση θα σεβαστεί την απόφαση. Αν αποφασιστεί έκδοση, αυτά ειναι λεπτά ζητήματα διακρατικών σχέσεων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε