Site icon NewsIT

Γκάφα Κοντονή: Κατηγόρησε την ΝΔ μπερδεύοντας τον Άδωνι Γεωργιάδη… με τον Καρατζαφέρη

15.06.2018 | 21:33
Γκάφα Κοντονή: Κατηγόρησε την ΝΔ μπερδεύοντας τον Άδωνι Γεωργιάδη… με τον Καρατζαφέρη

Πολιτική γκάφα ολκής έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Στάυρος Κοντονή, που για να κατηγορήσει τη ΝΔ ότι έχει νομιμοποιήσει… την Χρυσή Αυγή ανέφερε ότι ο νυν αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης όταν ήταν στο ΛΑΟΣ και είχε κατέβει ως υποψήφιος Περιφερειάρχης στην Υπερνομαρχία Αττικής και είχε στο ψηφοδέλτιό του των Ηλία Παναγιώταρο.

Λίγη ώρα αργότερα ωστόσο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής ανέφερε ότι επικοινώνησε μαζί του ο Άδωνις Γεωργιάδης και του είπε πως δεν ήταν αυτός ο υποψήφιος Περιφερειάρχης αλλά ο Γιώργος Καρατζαφέρης, πράγμα που όπως είπε ο υπουργός «δεν έχω κανένα λόγο να μην το δεχθώ αφού δεν ήταν έτσι όπως το είπα…».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής χαρακτηριστικά στην ομιλία του κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι νομιμοποιεί από την πίσω πόρτα τη νεοναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής.

“Εμείς δεν θα πούμε ότι η ΝΔ ταυτίζεται με αυτές τις επιλογές της Χρυσής Αυγής, αλλά έχετε τεράστιες ευθύνες για αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια γιατί”

Ο υπουργός Δικαιοσύνης χρησιμοποίησε το επιχείρημα ότι… ο Άδωνις Γεωργιάδης όταν ήταν στο ΛΑΟΣ κατέβηκε ως υποψήφιος Περιφερειάρχης στην Υπερνομαρχία Αττικής και είχε υποψήφιο στο συνδυασμό του τον νυν βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρο πράγμα που όμως δεν ισχύει.

“Απαράδεκτος λόγος στην Βουλή”

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στα όσα έγιναν το πρωί στην εθνική αντιπροσωπεία από τον βουλευτή της ΧΑ Κώστα Μπαρμπαρούση λέγοντας ότι «αυτός ο απαράδεκτος λόγος και οι απαράδεκτες προτροπές που πρώτη φορά ακούγονται, προς Έλληνες αξιωματικούς να υποπέσουν στο αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Κανείς δεν μπορεί να κάνει τον παραπλανημένο για τη νεοναζιστική πορεία και κατεύθυνση της Χρυσής Αυγής, του νεοναζιστικού αυτού μορφώματος», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντονής, κατά τη συζήτηση στη Βουλή της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τη ΝΔ. Και πρόσθεσε:

«Αυτός ο απαράδεκτος λόγος και οι απαράδεκτες προτροπές που πρώτη φορά ακούγονται, προς Έλληνες αξιωματικούς να υποπέσουν στο αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Κανείς δεν μπορεί να κάνει τον παραπλανημένο για τη νεοναζιστική πορεία και κατεύθυνση της Χρυσής Αυγής, του νεοναζιστικού αυτού μορφώματος», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντονής, κατά τη συζήτηση στη Βουλή της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τη ΝΔ. Και πρόσθεσε:

« Έχετε ευθύνες για αυτό που συνέβη σήμερα. Η ρητορική της ακροδεξιάς και όλα αυτά που ακούγονται είναι φθηνή πατριδοκαπηλία, που ταυτίζεται απολύτως με τη νεοναζιστική ρητορία. Και έχετε τεράστιες ευθύνες που νομιμοποιείτε από την πίσω πόρτα αυτή την ιδεολογία και αυτά τα πρόσωπα», κατέληξε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version