Πολιτική

Κόντρα Ανδρουλάκη – Τσιάρα στη Βουλή στη σκιά της απόφασης του ΣτΕ για τις υποκλοπές – «Είστε κόμμα ντροπή»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Tα ξίφη τους διασταύρωσαν στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και ο κοινοβολευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας στη «σκιά» της απόφασης του ΣτΕ για τις υποκλοπές.

«Η απόφαση του ΣτΕ είναι ιστορική και αποτελεί μήνυμα: Ως εδώ κ. Μητσοτάκη. Ως εδώ στη καταπάτηση του κράτους Δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, απαντώντας στον Κώστα Τσιάρα και συμπλήρωσε: «Πρόκειται για θεσμική νίκη της δημοκρατικής παράταξης».

Ο κ. Ανδρουλάκης ισχυρίστηκε ότι «με τη συγκεκριμένη απόφαση το παρακράτος του Μαξίμου έχει υποστεί μεγάλη ήττα στην προσπάθειά του να συγκαλύψει την υπόθεση των υποκλοπών και την παρακολούθησή μου».

«Δεν μπορεί όποτε μας αρέσει μια απόφαση, η Δικαιοσύνη να είναι καλή και όποτε δεν μας αρέσει, η Δικαιοσύνη χειραγωγείται από την κυβέρνηση» αντέδρασε ο κ. Τσιάρας και συνέχισε: «Εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής. Ως υπουργός Δικαιοσύνης πίστευα ότι τα θέματα εθνικής ασφάλειας δεν μπορεί να κοινοποιούνται. Αυτή ήταν η άποψή μου» ξεκαθάρισε και προσέθεσε:  «Βεβαίως εφόσον υπάρχει αυτή η απόφαση και με δεδομένο ότι η ίδια η κυβέρνηση έρχεται να νομοθετήσει επί ενός πεδίου άναρχου που χρειάζεται να λάβει κανείς υπόψη του δεκάδες διαφορετικές πρόνοιες, που μπορεί να ξεκινούν από την λειτουργία της ΕΥΠ, την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και την προστασία των προσωπικών δεδομένων ,είναι ένα θέμα που αποδεικνύει και το σοβαρό της ενδιαφέρον και την προσήλωση της στο κράτος δικαίου».

«Όλα τα άλλα, προφανώς θα αποδειχθούν στην πορεία και θα φανούν αλλά το να εγκαλούμαστε γιατί τελικά φέρνουμε ένα ολοκληρωμένο νόμο, που πραγματικά προστατεύει όλη αυτή τη διαδικασία, δημιουργεί συνθήκες νομιμότητας και υπηρετεί τον πυρήνα του κράτους δικαίου, νομίζω ότι είναι εκτός λογικής» κατέληξε ο ίδιος. 

Οξύνοντας τη κριτική του προς την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν θα συνέβαινε αυτό. Εσείς όμως δεν είστε κυβέρνηση ευρωπαϊκής χώρας. Εμπιστεύομαι την ελληνική Δικαιοσύνη και τις Ανεξάρτητες Αρχές. Εσείς δεν τις εμπιστεύεστε. Είστε κόμμα ντροπή για τη διάκριση των εξουσιών».

Κάλεσε δε τον ελληνικό λαό να στείλει μήνυμα στις ευρωεκλογές κατά της κυβέρνησης της ΝΔ και στον κ. Μητσοτάκη προσωπικά τονίζοντας: «Είχε το θράσος να χρησιμοποιήσει την ΕΥΠ εις βάρος πολιτικών του αντιπάλων και μελών του Υπουργικού Συμβουλίου. Με παρακολουθούσατε όταν υπέβαλα υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Θα μάθω τη Δευτέρα για το ποιος ήταν ο λόγος να με βαπτίσετε πράκτορα, για να μην ηγηθώ της προσπάθειας αυτής που κάνουμε τώρα. Θέλατε εμπλοκή στις εσωκομματικές εκλογές, αυτός είναι ο λόγος. Θέλατε ένα ΠΑΣΟΚ αποκούμπι και όχι πολιτικό αντίπαλο όπως είναι τώρα».

Λίγη ώρα νωρίτερα, σε συζήτησή του με τους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι με την απόφαση του ΣτΕ έχει το δικαίωμα να ενημερωθεί για τους λόγους παρακολούθησής του, καθώς δεν εμπίπτει στην νεότερη ρύθμιση του 2022, σύμφωνα με την οποία ο οιοσδήποτε μπορεί να ενημερωθεί μετά από τρία χρόνια και εξεταστεί το αίτημά του από τριμελή επιτροπή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αυλωνίτης «μαζεύει» τα περί συνεργασιών με ΕΛΑΣ, ΣΥΡΙΖΑ και Πλεύση Ελευθερίας: «Μόνο με το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα μπορεί να ηττηθεί η ΝΔ»
«Χωρίς πολιτική αυτονομία δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική πολιτική αλλαγή», τονίζει ο βουλευτής Κέρκυρας και καλεί τον «δημοκρατικό κόσμο» να συσπειρωθεί γύρω από τον Νίκο Ανδρουλάκη
Αλέξανδρος Αυλωνίτης 5
Φαραντούρης μετά τις καταγγελίες Σδούκου και το «χαριεντιζόσασταν σε υπουργούς»: «Απάντησα πολιτικά και μόνο»
Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ απορρίπτει την καταγγελία περί σεξιστικής αναφοράς και υποστηρίζει ότι απάντησε σε αντίστοιχη φράση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ
Νικόλας Φαραντούρης
13
Γεωργιάδης για την γιατρό της Καρνεάδου: Απατεώνισσα, στους ελέγχους έκρυβε το μηχάνημα για να μην εντοπίζεται
Ο υπουργός Υγείας απέρριψε τις επικρίσεις για τους ελέγχους στο παράνομο ιατρείο του Κολωνακίου - Τι απάντησε για το Σώμα Επιθεωρητών, τα «νανογιλέκα» και το MedWatch
Άδωνις Γεωργιάδης 33
Ο Μάριος Σαλμάς θέτει ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων για τη Singular Logic ενόψει εκλογών: «Να μην μπορεί να αμφισβητηθεί το αδιάβλητο»
Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ ζητά εξηγήσεις από τον υπουργό Εσωτερικών και ρωτά αν εξετάζεται εναλλακτική λύση για την πληροφορική υποστήριξη της διαδικασίας
Μάριος Σαλμάς 7
Μαρινάκης για προσωπικά δεδομένα πρωθυπουργού: «Δεν έγινε καμία διαρροή» – Τι απαντά η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας
«Πρόκειται για παλαιά, δημοσίως διαθέσιμα στοιχεία» - Οι διευκρινίσεις της ΕΑΚ και οι συστάσεις προς πολίτες και κρατικούς αξιωματούχους - Οι κίνδυνοι από τη μαζική συγκέντρωση δεδομένων
Παύλος Μαρινάκης