Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Κόντρα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το πλωτό φράγμα στο Αιγαίο

πρόσφυγες - φράγμα

Νέο πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση αποτελεί η πρόθεση δοκιμαστικής τοποθέτησης πλωτού φράγματος στο Αιγαίο.

Αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση προκάλεσε η είδηση για τον διαγωνισμό προμήθειας πλωτού φράγματος που θα τοποθετηθεί στο Αιγαίο, προς ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για επικοινωνιακούς χειρισμούς μπροστά στα αδιέξοδα της κυβέρνησης, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απαντά πως όλοι πρέπει να καταλάβουν πως “τα πράγματα άλλαξαν”.

«Για τον κ. Τσίπρα η θάλασσα δεν έχει σύνορα. Για εμάς όμως έχει. Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι» τονίζει συγκεκριμένα ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας στον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ενισχύουμε το Λιμενικό, ξεμπλοκάρουμε το Εθνικό Σύστημα Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης και εξετάζουμε οποιοδήποτε μέσο μπορεί να μας βοηθήσει να προστατέψουμε τα σύνορα της Ελλάδας, που είναι και σύνορα της Ευρώπης. Ας το καταλάβουν όλοι. Τα πράγματα άλλαξαν», προσθέτει ο κ. Πέτσας.

Λίγο νωρίτερα ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, είχε αναφέρει πως «Το κυβερνητικό σχέδιο για πλωτό φράγμα στο Αιγαίο, προκειμένου δήθεν να περιοριστούν οι προσφυγικές ροές, δείχνει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χάσει κυριολεκτικά τη μπάλα».

«Οι κινήσεις αυτές φανερώνουν την αγωνία της κυβέρνησης της ΝΔ για επίδειξη έργου στο προσφυγικό, μετά τα αλλεπάλληλα αδιέξοδα στα οποία έχει πέσει ύστερα από μόλις έξι μήνες διακυβέρνησης», αναφέρει ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κάνει λόγο για «επικοινωνιακούς χειρισμούς που δεν θα μπορούσαν να καταλήξουν πουθενά αλλού πέρα από την φαιδρότητα».

Σε νέο σχόλιο του ο ΣΥΡΙΖΑ για το φράγμα αναφέρει πως: Σε περίπτωση που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αγνοεί τη γεωγραφία της χώρας, μπορεί να δει τη σχετική εικόνα η οποία απεικονίζει το μήκος του πλωτού φράγματος σε σχέση με τα θαλάσσια σύνορα μας στα ανατολικά της Λέσβου. Ίσως τότε αντιληφθεί το πόσο φαιδρά είναι τα σχέδια της κυβέρνησης του.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις