Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κόντρα Μενδώνη – Σκουρολιάκου για τη μεγάλη φωτιά στις Μυκήνες

Κόντρα Μενδώνη – Σκουρολιάκου για τη μεγάλη φωτιά στις Μυκήνες
Intime

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για την πυρκαγιά στις Μυκήνες σημειώθηκε μεταξύ της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρολιάκου στη Βουλή τη Δευτέρα (31.08.2020).

Για τη φωτιά που απείλησε τον αρχαιολογικό χώρο στις Μυκήνες ο Πάνος Σκουρολιάκος είπε πως «θέλω να καταθέσω την θλίψη μου για το ατυχές γεγονός της φωτιάς στην Μυκήνες. Εάν έπρεπε ή εάν θα μπορούσαμε να την είχαμε προλάβει περιμένουμε να μας το πουν οι ειδικοί. Δύο, όμως, φωτιές, έχουμε όλες σε αρχαιολογικά μνημεία. Η μία ήταν στην Αρχαία Ολυμπία και η άλλη στις Μυκήνες. Και τις δύο φωτιές τις είχαμε με κυβέρνηση της ΝΔ».

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, απάντησε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πως «πράγματι, μια φωτιά σ’ έναν αρχαιολογικό χώρο είναι από μόνο του ένα θλιβερό γεγονός. Ο κρατικός μηχανισμός όμως κινητοποιήθηκε έτσι ώστε να μην κινδυνεύσουν και δεν κινδύνευσαν οι αρχαιότητες[…] Φωτιές δεν είχαμε μόνο δύο φορές σε αρχαιολογικούς χώρους , όπως είπατε, θα μπορούσα να σας αναφέρω και άλλες που υπήρξαν σε αρχαιολογικούς χώρους. Σημαντικό όμως, δεν είναι τι ψευδώς συνέβη σε μια φωτιά[…] Είναι ατυχές το γεγονός ότι υπήρξε μια φωτιά , είναι όμως, ευτυχές ότι δεν έχουμε ζημίες στα μνημεία…».

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ αντέτεινε στην υπουργό ότι «σήμερα το πρωί ήμουν στις Μυκήνες και η κατάσταση πόρρω απέχει από αυτά που είπατε και παρουσιάσατε… Είστε η Υπουργός που επί της θητείας της κάηκαν οι Μυκήνες».

Η κυρία Λίνα Μενδώνη του απάντησε πως «είμαι περήφανη που δεν κάηκαν τα μνημεία, τα καμένα χόρτα είναι μια δυσάρεστη εικόνα στο χώρο, αλλά μην μιλάμε στο σπίτι του Καμμένου για φωτιές[…] όχι, δεν ντρέπομαι για την Εφορία Αρχαιοτήτων της Αργολίδας που είχε προβλέψει και δεν υπήρχε καμία αρχαιότητα στο χώρο για να καεί..».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις