Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα

Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα

Νέα αντιπαράθεση ανάμεσα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Άκη Σκέρτσο και τον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Τύπος στη χώρα μας. «Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Τύπος και τα ΜΜΕ θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση αν είχε δημιουργηθεί το ΣΥΡΙΖΑ channel», είπε ο κ. Σκέρτσος. «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όταν δεν κάνει υποδείξεις στους δημοσιογράφους, εκθέτει τη χώρα διεθνώς», απαντά, ανάμεσα σε άλλα, η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος αναφέρει τα εξής: Κατά τους «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα» η ελευθερία του Τύπου ανθεί σε στρατιωτικά και αυταρχικά καθεστώτα ή σε χώρες που σπαράσσονται από εμφύλιους πολέμους, όπως η Μπουρκίνα Φάσο που βρίσκεται στη θέση 58 της φετινής τους κατάταξης ως προς την ελευθερία του Τύπου, η Γουινέα που βρίσκεται στη θέση 85, η Σιέρα Λεόνε και η Γουινέα Μπισάου στις θέσεις 74 και 78 αντίστοιχα.

Αντίθετα, κατά την ίδια οργάνωση, ο Τύπος «υποφέρει» στις ευρωπαϊκές δημοκρατίες που έχουν βαθιά ριζωμένο τον σεβασμό στην ελευθερία και ανεξαρτησία των δημοσιογράφων, όπως η Ελλάδα την οποία κατατάσσει στη θέση 107 (!!!).

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Τύπος και τα ΜΜΕ θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση αν είχε δημιουργηθεί το ΣΥΡΙΖΑ channel με τα βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα. Ευτυχώς το ανεξάρτητο ΕΣΡ αλλά και το ανώτατο ειδικό δικαστήριο είχαν διαφορετική άποψη και μας γλύτωσαν από τέτοιου τύπου «ελευθερία».

Το να συγκρίνεται η Ελλάδα, όπου ακόμη και το ρυπαρό «Μακελειό» κυκλοφορεί ελεύθερα, με απολυταρχικά, σκοταδιστικά καθεστώτα, απλώς χαρακτηρίζει τους συντάκτες της έκθεσης.

Σε αυτούς που ονειρεύονται, λοιπόν, απολυταρχικά καθεστώτα ως «παράδεισους» για την ελευθερία του Τύπου, ένα έχουμε να πούμε:

Η αντιπροσωπευτική δημοκρατία είναι πάντα εύθραυστη και «δυστυχώς ποτέ δεν είναι αρκετή». Γι’ αυτό και χρειάζεται συνεχή φροντίδα, μνήμη και αγώνες για να την προστατεύουμε από τους εχθρούς της. Όπως δηλαδή ο αγώνας που κερδίσαμε χθες, με απόντες τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25, μετά την απόφαση με συντριπτική πλειοψηφία του Αρείου Πάγου να απαγορεύσει στην εγκληματική οργάνωση-κόμμα του Η. Κασιδιάρη να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών και την εκ νέου είσοδό του στη Βουλή.

ΥΓ. Ασχολούμαστε με αυτή την κατάταξη, παρά την εμφανή έλλειψη στοιχειώδους αξιοπιστίας στα κριτήρια αξιολόγησης, διότι η ελευθερία του Τύπου είναι πολύ σοβαρό αγαθό δημοκρατίας ώστε να το αφήνεις σε «ρεπόρτερ χωρίς σύνορα», που αντίθετα με τον τίτλο τους ζουν μέσα σε κλειστά σύνορα ιδεών.

ΣΥΡΙΖΑ: Απάντηση στον Άκη Σκέρτσο

Η έκθεση των «αναξιόπιστων», σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, έγινε σήμερα αντικείμενο συζήτησης του Αμερικάνου ΥΠΕΞ Αντ. Μπλίνκεν με δημοσιογράφους της Washington Post.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όταν δεν κάνει υποδείξεις στους δημοσιογράφους για τις επιθυμητές ερωτήσεις, εκθέτει τη χώρα διεθνώς και την απομονώνει μαζί με άλλες αυταρχικές κυβερνήσεις.

Στις 21 Μαΐου λέμε «Ως εδώ!». Και για την δημοκρατία.

Πόπη Τσαπανίδου: «Για ακόμη μία χρονιά, η Ελλάδα του Κυρ. Μητσοτάκη βρίσκεται στον πάτο στην Ελευθερία του Τύπου»

«Για ακόμη μία χρονιά, η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται στον πάτο στην Ελευθερία του Τύπου», τονίζει σε μαγνητοσκοπημένη δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου.

«Στην παγκόσμια κατάταξη, οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες κινούνται μέχρι τη θέση 55. Η Ελλάδα όμως βρίσκεται στη θέση 107», σημειώνει, σχολιάζοντας πως «μπορούμε ωστόσο να περηφανευόμαστε πως ξεπεράσαμε το Τσαντ».

«Άραγε ο κ. Μητσοτάκης θα αμφισβητήσει και αυτά τα στοιχεία όπως έκανε με τον ΟΟΣΑ;», καταλήγει.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις