Πολιτική

Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέα αντιπαράθεση ανάμεσα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Άκη Σκέρτσο και τον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Τύπος στη χώρα μας. «Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Τύπος και τα ΜΜΕ θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση αν είχε δημιουργηθεί το ΣΥΡΙΖΑ channel», είπε ο κ. Σκέρτσος. «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όταν δεν κάνει υποδείξεις στους δημοσιογράφους, εκθέτει τη χώρα διεθνώς», απαντά, ανάμεσα σε άλλα, η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος αναφέρει τα εξής: Κατά τους «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα» η ελευθερία του Τύπου ανθεί σε στρατιωτικά και αυταρχικά καθεστώτα ή σε χώρες που σπαράσσονται από εμφύλιους πολέμους, όπως η Μπουρκίνα Φάσο που βρίσκεται στη θέση 58 της φετινής τους κατάταξης ως προς την ελευθερία του Τύπου, η Γουινέα που βρίσκεται στη θέση 85, η Σιέρα Λεόνε και η Γουινέα Μπισάου στις θέσεις 74 και 78 αντίστοιχα.

Αντίθετα, κατά την ίδια οργάνωση, ο Τύπος «υποφέρει» στις ευρωπαϊκές δημοκρατίες που έχουν βαθιά ριζωμένο τον σεβασμό στην ελευθερία και ανεξαρτησία των δημοσιογράφων, όπως η Ελλάδα την οποία κατατάσσει στη θέση 107 (!!!).

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Τύπος και τα ΜΜΕ θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση αν είχε δημιουργηθεί το ΣΥΡΙΖΑ channel με τα βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα. Ευτυχώς το ανεξάρτητο ΕΣΡ αλλά και το ανώτατο ειδικό δικαστήριο είχαν διαφορετική άποψη και μας γλύτωσαν από τέτοιου τύπου «ελευθερία».

Το να συγκρίνεται η Ελλάδα, όπου ακόμη και το ρυπαρό «Μακελειό» κυκλοφορεί ελεύθερα, με απολυταρχικά, σκοταδιστικά καθεστώτα, απλώς χαρακτηρίζει τους συντάκτες της έκθεσης.

Σε αυτούς που ονειρεύονται, λοιπόν, απολυταρχικά καθεστώτα ως «παράδεισους» για την ελευθερία του Τύπου, ένα έχουμε να πούμε:

Η αντιπροσωπευτική δημοκρατία είναι πάντα εύθραυστη και «δυστυχώς ποτέ δεν είναι αρκετή». Γι’ αυτό και χρειάζεται συνεχή φροντίδα, μνήμη και αγώνες για να την προστατεύουμε από τους εχθρούς της. Όπως δηλαδή ο αγώνας που κερδίσαμε χθες, με απόντες τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25, μετά την απόφαση με συντριπτική πλειοψηφία του Αρείου Πάγου να απαγορεύσει στην εγκληματική οργάνωση-κόμμα του Η. Κασιδιάρη να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών και την εκ νέου είσοδό του στη Βουλή.

ΥΓ. Ασχολούμαστε με αυτή την κατάταξη, παρά την εμφανή έλλειψη στοιχειώδους αξιοπιστίας στα κριτήρια αξιολόγησης, διότι η ελευθερία του Τύπου είναι πολύ σοβαρό αγαθό δημοκρατίας ώστε να το αφήνεις σε «ρεπόρτερ χωρίς σύνορα», που αντίθετα με τον τίτλο τους ζουν μέσα σε κλειστά σύνορα ιδεών.

ΣΥΡΙΖΑ: Απάντηση στον Άκη Σκέρτσο

Η έκθεση των «αναξιόπιστων», σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, έγινε σήμερα αντικείμενο συζήτησης του Αμερικάνου ΥΠΕΞ Αντ. Μπλίνκεν με δημοσιογράφους της Washington Post.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όταν δεν κάνει υποδείξεις στους δημοσιογράφους για τις επιθυμητές ερωτήσεις, εκθέτει τη χώρα διεθνώς και την απομονώνει μαζί με άλλες αυταρχικές κυβερνήσεις.

Στις 21 Μαΐου λέμε «Ως εδώ!». Και για την δημοκρατία.

Πόπη Τσαπανίδου: «Για ακόμη μία χρονιά, η Ελλάδα του Κυρ. Μητσοτάκη βρίσκεται στον πάτο στην Ελευθερία του Τύπου»

«Για ακόμη μία χρονιά, η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται στον πάτο στην Ελευθερία του Τύπου», τονίζει σε μαγνητοσκοπημένη δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου.

«Στην παγκόσμια κατάταξη, οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες κινούνται μέχρι τη θέση 55. Η Ελλάδα όμως βρίσκεται στη θέση 107», σημειώνει, σχολιάζοντας πως «μπορούμε ωστόσο να περηφανευόμαστε πως ξεπεράσαμε το Τσαντ».

«Άραγε ο κ. Μητσοτάκης θα αμφισβητήσει και αυτά τα στοιχεία όπως έκανε με τον ΟΟΣΑ;», καταλήγει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρουλάκης από Δράμα: «Η περιφέρεια οδηγείται σε παρακμή» – Αιχμές για το ελληνοβουλγαρικό μνημόνιο και τα κειμήλια της Μονής Εικοσιφοίνισσας
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε τη διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού σχεδίου σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, με ιδιαίτερη έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ, Δράμα
Λευτέρης Αυγενάκης για τα στημένα παιχνίδια στο μπάσκετ: «Όλα στο φως» – Τι είπε για τις αλλαγές στις ομοσπονδίες
Ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στις καταγγελίες, ζητώντας απόδοση ευθυνών με σεβασμό στο τεκμήριο αθωότητας και υπερασπιζόμενος την ανανέωση των διοικήσεων
Λευτέρης Αυγενάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Κιλκίς: Πρώτη προτεραιότητα η φροντίδα των ηλικιωμένων – Επίσκεψη σε έργα υποδομής και επιχειρήσεις
Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στον νέο οίκο ευγηρίας, όπου φιλοξενούνται 38 ηλικιωμένοι και χρονίως πάσχοντες - Την άνοιξη του 2027 αναμένεται να ολοκληρωθεί το οδικό τμήμα Ασσηρός – Νέα Σάντα
Κυριάκος Μητσοτάκης, περιοδεία Κιλκίς
Ανανεώθηκε πριν 47 λεπτά
Γεωργιάδης για Pizza Fan και «Χωριάτικο»: Η διαφθορά χτυπιέται στη ρίζα της – Πιάνονται πλέον και τα μεγάλα ψάρια
Ο υπουργός Υγείας απέρριψε την ύπαρξη πολιτικού ζητήματος στην υπόθεση Μπεκίρη και χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ μοναδικό θεωρητικό εταίρο συγκυβέρνησης - : «Δεν μπορεί ο Τσίπρας να το παίξει έντιμος»
Άδωνις Γεωργιάδης
Παύλος Μαρινάκης: Το τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν ήταν εθνική ήττα, είναι παράνομο και ανυπόστατο
«Όλο αυτό είναι αποτέλεσμα πολιτικής βούλησης ενός νέου σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας που δεν υπήρχε και υπάρχει πλέον» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις υποθέσεις Pizza Fan, «Χωριάτικο» και Basketgate
Παύλος Μαρινάκης
ΝΔ: Αναλαμβάνουν καθήκοντα οι 4 νέοι αναπληρωτές εκπρόσωποι - Κανελλοπούλου, Νασιμπιάν, Λαγκαδιανός και Δαμιανού
Τον συντονισμό της ομάδας των αναπληρωτών εκπροσώπων αναλαμβάνει η Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, με στόχο την ενίσχυση της δημόσιας παρουσίας του κόμματος
Οι τέσσερις νέοι αναπληρωτές εκπρόσωποι της ΝΔ