Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Κόντρα Παπαθανασίου – Σαχινίδη για το έλλειμμα

ΦΩΤΟ  EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Να συκοφαντήσει τη ΝΔ θέλει το ΠΑΣΟΚ και έστειλε αυτά τα στοιχεία για την οικονομία στις Βρυξέλλες σύμφωνα με τον…

πρώην υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννη Παπαθανασίου.

Τις δηλώσεις αυτές τις έκανε στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής, στην συζήτηση για το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2010 – στον απόηχο των αυστηρών συστάσεων Αλμούνια στη χώρα μας.

“Το ΠΑΣΟΚ προχώρησε στη δική του απογραφή σε μια μικροπολιτική προσπάθεια να συκοφαντηθεί η Ν.Δ. με στόχο την τεχνητή μείωση του ελλείμματος το 2010”, είπε ο κ. Παπαθανασίου.
Προέβλεψε μάλιστα ότι «ο προϋπολογισμός θα ξαναγραφτεί γιατί η Ε.Ε. σας πιέζει να πάρετε σκληρά μέτρα». «Μπορώ να αντιληφθώ το βάρος που σηκώνει ο κ. Παπακωνσταντίνου γιατί τα έχω περάσει… Αν βάλλεται όμως το κύρος και η αξιοπιστία είναι γιατί το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά έλεγε πως υπάρχουν λεφτά και μετεκλογικά φούσκωνε το έλλειμμα κατά 6,7 μονάδες για να φτάσει στο 12,7%» πρόσθεσε.

«Εσείς πληγώσατε το κύρος και την αξιοπιστία της χώρας με τα στοιχεία που στείλατε. Καγχάζουν στις Βρυξέλλες για τα greek statistics» αντέδρασε ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, ενώ έντονος ήταν ο εκνευρισμός Παπαθανασίου με την άρνηση της προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών Βάσως Παπανδρέου να δώσει εκ νέου τον λόγο στον πρώην υπουργό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξεταστική επιτροπή για τα “greek statistics;”
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε