Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κόντρα Παρασκευόπουλου με το Ποτάμι για τον Ντογιάκο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Για ανακοίνωση-δείγμα αθεράπευτης υποτίμησης των αρμόδιων οργάνων της ανεξάρτητης δικαιοσύνης κάνει λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος με αφορμή δελτίο τύπου που εξέδωσε το «Ποτάμι» για την έκπτωση του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Ισίδωρου Ντογιάκου από τα καθήκοντα του λόγω της πειθαρχικής ποινής της στέρησης μισθού 40 ημερών που του έχει επιβληθεί.

Συγκεκριμενα, ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε σε δήλωση του :«Το Ποτάμι επιμένει να χρεώνει στον Υπουργό Δικαιοσύνης και στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου μια πειθαρχική απόφαση που λήφθηκε από το αρμόδιο ανώτατο πειθαρχικό συμβούλιο το οποίο απαρτίζεται από δικαστές οριζόμενους με κλήρωση. Πρόκειται για ανακοίνωση-δείγμα αθεράπευτης υποτίμησης των αρμόδιων οργάνων της ανεξάρτητης δικαιοσύνης. Τα δικαστικά όργανα, άλλωστε, δεν λειτουργούν με επιδιώξεις αλλά εφαρμόζοντας κανόνες».

Νωρίτερα είχε το Ποτάμι είχε σχολιάσει σε ανακοίνωση του :«Tελικά η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, πέτυχαν αυτό που επεδίωκαν: την έκπτωση του Ισίδωρου Ντογιάκου από τη θέση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών», προσθέτοντας πως :

«Αγνόησαν έτσι πλήρως την γνώμη των συναδέλφων του εισαγγελέως που, προ ημερών, τον ανέδειξαν σε αυτό το αξίωμα μετά από άδεια που είχε δώσει στον κ.Ντογιάκο ο Άρειος Πάγος για να κατέλθει στις εκλογές. Η ενέργεια αυτή έρχεται να προστεθεί σε σειρά κρουσμάτων, με τελευταίο όσα συνέβησαν στο ΣτΕ, που δείχνουν ότι δημιουργείται μια άκρως προβληματική κατάσταση στο χώρο της Δικαιοσύνης με ευθύνη της ηγεσίας της και της κυβέρνησης. Οι καθεστωτικές αντιλήψεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που εκδηλώνονται όλο και συχνότερα, υπονομεύουν ένα από τους βασικούς πυλώνες της δημοκρατίας».

Υπενθυμίζεται πως σήμερα είκοσι μέρες μετά την καταδίκη του από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου και αφού έχει εκλεγεί για δεύτερη φορά προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών με την ψήφο των συναδέλφων του,επιδόθηκε στον Ισίδωρο Ντογιάκο η επίμαχη απόφαση που τον οδηγεί σε έκπτωση από το αξίωμά του.

Δεν είναι τυχαίο πως οι συνάδελφοί του Ισίδωρου Ντογιάκου στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές που έγιναν στις 17 Σεπτεμβρίου 2016 και ενώ είχε προηγηθεί η καταδίκη του και άρα ήταν ορατός ο κίνδυνος της έκπτωσής του από τη θέση του Προϊσταμένου, εν τούτοις τον ανέδειξαν για δεύτερη διετία  στο τιμόνι της Εισαγγελίας.

Ωστόσο,εκ του νόμου μετά την κοινοποίηση της “ετυμηγορίας” του Πειθαρχικού  Συμβουλίου ο κ. Ντογιάκος είναι υποχρεωμένος να αποχωρήσει από τη θέσητου. Στις πρόσφατες εκλογές αναπληρωτής προϊστάμενος ειχεαναδειχθεί ο εισαγγελέας εφετών Αντώνης Λιόγας. Επί του παρόντος πάντως παραμενει άγνωστο αν είναι εκείνος ο οποίος θα αντικαταστήσει τον κ. Ντογιάκος ή αν θα πρέπει να γίνουν εκ νέου εκλογές για τη θέση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε