Κυριακή, 3 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κόντρα Πέτσα – ΣΥΡΙΖΑ για το «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει»

Κόντρα Πέτσα – ΣΥΡΙΖΑ για το «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει»

Τα όσα είπε ο Στέλιος Πέτσας για την προτροπή της κυβέρνησης να «επιστρέψουν» οι πολίτες στη θέρμανση με πετρέλαιο, εγκαταλείποντας το φυσικό αέριο προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για «δόγμα Μητσοτάκη» ενόψει του χειμώνα. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, πάντως, τονίζει ότι η φράση που του αποδίδεται είναι μέρος όσων είπε.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για το πως φτάσαμε στη (νέα) κόντρα του Στέλιου Πέτσα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρωί της Τρίτης (13.09.2022) ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Στέλιος Πέτσας είπε: «Λαϊκισμός είναι όταν αρνούμαι να δω την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι, 1.200% έχει αυξηθεί η τιμή του φυσικού αερίου. Και λέμε, “έχουμε τη δυνατότητα παιδιά, αν μετακινηθείτε σε κάτι που κοστίζει λιγότερο σε εσάς και στον κρατικό προϋπολογισμό, να σας βοηθήσουμε” (…) Το βασικό ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις (σ.σ. απαντώντας σε ερώτηση για το κόστος μετατροπής των καυστήρων) είναι να δείχνουμε προσαρμογή. Όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, δυστυχώς, πεθαίνει».

Δείτε το απόσπασμα μετά το 10.00 του βίντεο

  

Η φράση του αυτή έφερε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και του εκπροσώπου του κόμματος, Νάσου Ηλιόπουλου, που έκανε λόγο για δήλωσή του για σοκαριστική δήλωση και «δόγμα Μητσοτάκη για τον χειμώνα».

Ο Στέλιος Πέτσας αντέδρασε και σε απάντηση σε χρήστες του twitter είπε ότι η φράση που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις, είναι αποσπασματική. «Αποσπασματική προβολή μιας φράσης που διαστρεβλώνει την αλήθεια. Αναφερόμουν στην προσαρμοστικότητα του ανθρώπου ιστορικά, ενώ στο σήμερα, στην προσαρμοστικότητα όλων μας για να αντιμετωπίσουμε τεράστιες προκλήσεις όπως η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση» έγραψε.

Δείτε την απάντηση Πέτσα

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο Πέτσας αποκάλυψε το δόγμα Μητσοτάκη για τον χειμώνα: Όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει

Ο κ. Πέτσας σήμερα το πρωί ανακοίνωσε το κυβερνητικό δόγμα για τον επικείμενο δύσκολο χειμώνα: «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει».

Η δήλωση αυτή απευθύνεται σε πολίτες που έχουν ήδη χάσει ή περιορίσει το στοιχειώδες δικαίωμα στη θέρμανση εξαιτίας της επιλογής της ΝΔ να επιδοτήσει τους κερδοσκόπους και να αφήσει ανεξέλεγκτη την ακρίβεια.

Η δήλωση του κυρίου Πέτσα είναι σοκαριστική. Προσβάλλει 700.000 νοικοκυριά που επέλεξαν το φυσικό αέριο και καλούνται σήμερα να ξαναπληρώσουν νέες εγκαταστάσεις για να μπορέσουν να ζεσταθούν. Προσβάλλει όλη την ελληνική κοινωνία που εδώ και μήνες παρακολουθεί μια αδιάφορη και κυνική κυβέρνηση να πορεύεται με το δόγμα της ατομικής ευθύνης και της προκλητικής στήριξης των λίγων και ισχυρών.

Νομίζαμε ότι ο κ. Πέτσας θα έμενε στην ιστορία με τη δυσώνυμη λίστα του. Τελικά θα είναι αυτός που μαζί με τον κ. Μητσοτάκη θα μας θυμίζει το σύγχρονο «ας φάνε παντεσπάνι». Ας μην έχουν καμία αμφιβολία. Οι μέρες της πολιτικής τους αλαζονείας είναι μετρημένες».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις