Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Κόντρα στη Βουλή Τζανακόπουλου – Φλωρίδη για την εισαγγελική πρόταση για τον Κολωνό

Κόντρα στη Βουλή Τζανακόπουλου – Φλωρίδη για την εισαγγελική πρόταση για τον Κολωνό
Eurokinissi

Σκληρή κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην Ολομέλεια της Βουλής για την χθεσινή (13/3/2024) πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό σχετικά με την απαλλαγή του βασικού κατηγορούμενου Ηλία Μίχου για το αδίκημα του βιασμού του ανήλικου κοριτσιού και της μαστροπείας. 

Ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στη Βουλή, σχολίασε πως η συγκεκριμένη πρόταση για απαλλαγή του Μίχου για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό, αποτελεί «διάρρηξη της Δικαιοσύνης με την κοινωνία. Όποιος έχει χρήματα πέφτει στα μαλακά».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως «η δίκη διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών, δεν υπάρχουν πληροφορίες. Δημοσιοποιήθηκε η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας. Όλοι εμείς αγνοούμε τι έγινε στην αίθουσα. Ο στοιχειώδης σεβασμός στη Δικαιοσύνη απαιτεί να περιμένουμε την έκδοση της δικαστικής αποφάσεως» και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ που θέλησε να μετατρέψει, το 2019, μια εβδομάδα πριν κλείσει η Βουλή για τις εθνικές εκλογές, το αδίκημα του βιασμού από πλημμέλημα σε κακούργημα. Σημειώνοντας, ότι δεν πέρασε χάρη στις  αντιδράσεις που υπήρξαν ακόμη και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο διάλογος

Δημήτρης Τζανακόπουλος: Λέτε ψέματα!

Γιώργος Φλωρίδης:  Θέλατε δηλαδή να παραμένουν οι βιαστές ατιμώρητοι. Απέτρεψαν οι βουλευτές σας και οι αντιδράσεις της κοινωνίας και το πήρατε πίσω. Αυτή ήταν η φροντίδα σας για τα ανήλικα θύματα βιασμών , μειώσατε το όριο καταδίκης στα 15 από τα 20 χρόνια. Πλέον μπορεί να φτάσει σε ισόβια κάθειρξη.  

Δημήτρης Τζανακόπουλος: Στον Μίχο πείτε αυτά όχι σε μας. Ντροπή σου!

Γιώργος Φλωρίδης: Φώναζε όσο θες!  Εδώ είναι τα χαρτιά. Οι δηλώσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί σας έστησαν στο εδώλιο.  Υπάρχει θεσμική μνήμη στον τόπο.

Ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε τον υπουργό Δικαιοσύνης ότι διακατέχεται από  το «σύνδρομο του γενιτσαρισμού» και πως «είστε κυβερνητικός προπαγανδιστής. Ντροπή να ψεύδεστε με αυτό τον τρόπο. Είστε κοινός συκοφάντης. Ντροπή που είστε υπουργός Δικαιοσύνης», ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης, που έλαβε τον λόγο, κατηγόρησε τον κ. Φλωρίδη για διαστρέβλωση της πραγματικότητας. 

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, σε υψηλούς τόνους απάντησε σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά, καταλογίζοντάς τους πως όταν ήταν αυτοί  στην κυβέρνηση μετέτρεψαν τα βαριά κακουργήματα σε πλημμελήματα και ανέβασαν την ανηλικότητα στον βιασμό από τα 12 στα 24 έτη του θύματος.

Επίθεση Βελόπουλου

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την εισαγγελική πρόταση στη δίκη των Σεπολίων θέλοντας να «κρύψει» τα εσωκομματικά του προβλήματα, που τον ανάγκασαν να αντικαταστήσει ως ειδικό αγορητή του κόμματός του Παύλου Σαράκη με τον Στέλιο Φωτόπουλο, επειδή ο πρώτος δήλωσε στην Επιτροπή «επιφύλαξη» και φέρεται να μην ήθελε να καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Ο κ. Βελόπουλος ξεπερνώντας κάθε φραγμό διάκρισης των εξουσιών κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης να παρέμβει στην δίκη και να δηλώσει στην Ολομέλεια εάν συμφωνεί με την εισαγγελική πρόταση! Ο κ. Φλωρίδης του απάντησε ότι σε καμία ευνομούμενη Πολιτεία δεν επιτρέπεται ο υπουργός να εκφράσει τις προσωπικές του απόψεις ούτε να παρεμβαίνει στις αποφάσεις, κρίσεις και  διαδικασίες της απονομής Δικαιοσύνης. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις