Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Κόντρες και γκρίνια στη συγκυβέρνηση! Καμμένος: Απόλυτα αντίθετος με τις δηλώσεις Βούτση

Κόντρες και γκρίνια στη συγκυβέρνηση! Καμμένος: Απόλυτα αντίθετος με τις δηλώσεις Βούτση
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

– “Σύννεφα” πάνω από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
– Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε αντίθετος με τις δηλώσεις του Νίκου Βούτση για τη θρησκεία και την Ορθοδοξία
“Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα “Ελλάς Ελλήνων χριστιανών” ούτε “Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια”, δήλωσε το πρωί της Τετάρτης (09.08.2017) ο πρόεδρος της Βουλής
– Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτήριζε τις επικρίσεις της ΝΔ κατά του κ. Βούτση “παρωχημένο εθνικισμό του “Πατρίς – Θρησκεία-Οικογένεια”… ”

“Σύννεφα” έχουν εμφανιστεί πάνω από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με αφορμή τις δηλώσεις του Νίκου Βούτση στην ΕΡΤ για την θρησκεία και την Ορθοδοξία.

Ο πρόεδρος της Βουλής, είπε χαρακτηριστικά πως “η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική” και πρόσθεσε ότι “η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα “Ελλάς Ελλήνων χριστιανών” ούτε “Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια”. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος, όχι “Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας”. Οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους”.

Από την πλευρά του, ο Πάνος Καμμένος, σε ανάρτησή του στο Twitter, εξέφρασε ανοιχτά τη διαφοροποίησή του, ξεκαθαρίζοντας πως “οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής μας βρίσκουν απόλυτα αντίθετους, όπως και την μεγάλη πλειοψηφία των Ορθόδοξων Ελλήνων”.

Και… όλα αυτά, την ώρα που ο Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτήριζε τις επικρίσεις της Νέας Δημοκρατίας κατά του προέδρου της Βουλής “παρωχημένο εθνικισμό του “Πατρίς – Θρησκεία-Οικογένεια”” κάνοντας λόγο για “βαθιές διαχωριστικές γραμμές”.

“Ευχαριστούμε τη ΝΔ που με τις ανακοινώσεις της, αλλά και τη συνολική αντιπολιτευτική στάση της υπενθυμίζει στον ελληνικό λαό τις βαθιές διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα μας. Η αριστεία των κληρονόμων, ο παρωχημένος εθνικισμός του “Πατρίς – Θρησκεία-Οικογένεια” και το δόγμα τάξη και ασφάλεια, βρίσκουν το ταίρι τους στον φονταμενταλισμό της αγοράς και τον καθημερινό κιτρινισμό. Συνεχίστε έτσι”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις