Κυριακή, 26 Μαΐ
22oC Αθήνα

Κορονοϊός: Μέτρα για την μη εξάπλωσή του ανακοινώνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός

Κορονοϊός: Μέτρα για την μη εξάπλωσή του ανακοινώνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός

Στο πόδι όλη η Ευρώπη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής μέσω τηλεδιάσκεψης το απόγευμα. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει αύριο μέτρα κατά του κορονοϊού.

Μέτρα έτσι ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού στην χώρα μας αναμένεται να ανακοινώσει την Τετάρτη (11.03.2020) ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε το απόγευμα της Τρίτης (10.03.2020) ο πρωθυπουργός από τη Βιέννη, όπου συναντήθηκε με τον Αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, “έχουμε ήδη λάβει ένα πρώτο μέτρο για την οικονομία κι αύριο (σ.σ. 11.03.2020) θα ανακοινωθούν συμπληρωματικά μέτρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις που πλήττονται και παρέπεμψε στις σχετικές ανακοινώσεις που θα κάνει αύριο (σ.σ. 11.03.2020) από την Αθήνα.

Κορονοϊός – Δηλώσεις Μητσοτάκη από Βιέννη

“Η Ελλάδα πήρε σήμερα (σ.σ. 10.03.2020) δραστικά μέτρα” είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων που έκανε με τον Αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς στη Βιέννη.

Ο κ. Μητσοτάκης προσέθεσε ότι “έγινε δεκτή η εισήγηση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας για το κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων ως προληπτικό μέτρο για να προλάβουμε την εξάπλωση και να μην τρέχουμε πίσω από τετελεσμένα”.

Με προσωπικό τόνο ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πιο ευάλωτους και τους χρόνια πάσχοντες “να παραμένουν στο σπίτι τους” και το στενό τους περιβάλλον να τους προστατεύσει.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα για “υπευθυνότητα, σοβαρότητα, αλληλεγγύη – είναι μία κρίση, θα την περάσουμε όλοι μαζί ενωμένοι”.

Ο πρωθυπουργός συμμετέχει σε τηλεδιάσκεψη για τον κορονοϊό που συγκαλεί ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, το απόγευμα της Τρίτης (10.03.2020).

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 16:30 εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου η οποία ανέφερε:

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μετάσχει στις 18.00 (ώρα Ελλάδας) στην τηλεδιάσκεψη, στην οποία έχει καλέσει τους ηγέτες της Ε.Ε. ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, για το συντονισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του κορονοϊού. 
Ο Πρωθυπουργός επιστρέφει το βράδυ από την Αυστρία και αύριο θα κάνει ανακοινώσεις για τα μέτρα αποφυγής εξάπλωσης του κορονοϊού, την προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών».

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις