Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Κορυφαίοι του ΕΛΚ στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ

Κορυφαίοι του ΕΛΚ στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ

Από ένα κατεξοχήν Ευρωπαϊκό κόμμα, όπως η Νέα Δημοκρατία, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το 14ο Συνέδριό του, σημαντικές ευρωπαϊκές παρουσίες. Η εκπροσώπηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της μεγαλύτερης πολιτικής δύναμης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ήταν ισχυρή. 

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, ο Γραμματέας του ΕΛΚ, Ισπανός Ευρωβουλευτής Antonio Lopez-Isturiz και ο Πολωνός ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος του ΕΛΚ Jan Olbrycht χαιρέτισαν τις εργασίες του Συνεδρίου, εξήραν την εξαιρετική τους συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, και έκαναν μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στον Αντιπρόεδρο του ΕΛΚ και Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Βαγγέλη Μεϊμαράκη, επισημαίνοντας τον κομβικό του ρόλο ως αρμόδιου για τις σχέσεις με τα εθνικά κοινοβούλια, αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, που η Ευρώπη δοκιμάζεται από πρωτόγνωρες και πολλαπλές κρίσεις.

Επίσης, στο Συνέδριο παρενέβη και ο Δήμαρχος Οδησσού Gennadiy Trukhanov, ο οποίος ευχαρίστησε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την πρόσκλησή του και τον συνεχάρη για τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την Ουκρανία. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις