Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Κώστας Μπακογιάννης για «Μπάλλο»: Ποιος είναι υπεύθυνος για τα φρεάτια στην Αθήνα

Κώστας Μπακογιάννης για «Μπάλλο»: Ποιος είναι υπεύθυνος για τα φρεάτια στην Αθήνα
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Για την κακοκαιρία που έπληξε την Αθήνα τις προηγούμενες ημέρες μίλησε σήμερα Δευτέρα (18.10.2021) στον ΑΝΤ1, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σημειώνοντας πως σε ορισμένες περιοχές έπεσε το 1/3 της βροχής που πέφτει όλον τον χρόνο και τόνισε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε στον Κολωνό, επειδή εκεί υπάρχει ένα «τυφλό φρεάτιο το οποίο δεν έχει σύστημα για τα όμβρια. Δεν υπάρχουν αγωγοί». 

Η συζήτηση πέρασε στα φρεάτια στην Αθήνα και στον καθαρισμό τους, με τον Κώστα Μπακογιάννη να αρνείται, όπως είπε, να παίξει το παιχνίδι με το «μπαλάκι» των ευθυνών, με την Περιφέρεια και τους αρμόδιους φορείς. Ανέφερε πως ο δήμος έχει ζητήσει την αρμοδιότητα από την περιφέρεια για την κατασκευή αγωγών εδώ και 1,5 χρόνο.

Εγκληματικότητα

Για την εγκληματικότητα στην Αθήνα, ο Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε πως «αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα» με τις συμμορίες.

Κληθείς να σχολιάσει τα κρούσματα με τις συμμορίες που σπέρνουν τον τρόμο στον Κολωνό, ο δήμαρχος Αθηναίων είπε πως «έχουμε τέτοια συμβάντα και δεν υπάρχει λόγος να ωραιοποιούμε καταστάσεις». Τόνισε, ωστόσο, πως «έχουμε δημιουργήσει, επιτέλους, ένα Συντονιστικό με την Αστυνομία» στην Αθήνα, για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

Υπογράμμισε, όμως, ότι «δεν υπάρχουν γκέτο στην Αθήνα» και σημείωσε πως χρειάζεται ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στους δρόμους, συμπληρώνοντας πως η Αστυνομία υπάρχει για τις γειτονιές και δεν είναι εταιρεία φύλαξης υψηλών προσώπων.

 

Οι αισθητικές παρεμβάσεις στην Αθήνα

Για το κατά πόσο οι αισθητικές παρεμβάσεις στο κέντρο της Αθήνας, ευθύνονται για την αυξημένη κίνηση στους δρόμους, ο κ. Μπακογιάννης είπε πως η κυκλοφορία στην Πανεπιστημίου έχει αποκατασταθεί πλήρως. Συμπλήρωσε πως πρέπει να συσταθεί ένας μητροπολιτικός φορέας για την κίνηση στους δρόμους, αναφέροντας ενδεικτικά ότι «κάνουμε αίτημα στην αποκεντρωμένη διοίκηση και περιμένουμε έως και 10 μήνες για απάντηση».

Τέλος, ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι «η Αθήνα έχει τα περισσότερα ενεργά εργοτάξια από την εποχή της Ολυμπιάδας».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις