Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κώστας Μπακογιάννης: Ορκίστηκε δήμαρχος στην Ακαδημία Πλάτωνος [pics]

Κώστας Μπακογιάννης: Ορκίστηκε δήμαρχος στην Ακαδημία Πλάτωνος [pics]

Νέος δήμαρχος Αθηναίων και επίσημα ο Κώστας Μπακογιάννης.
Ορκίστηκε στην Ακαδημία Πλάτωνος. Ο συμβολισμός της απόφασης.
«Θα είμαι υπηρέτης των Αθηναίων» είπε ο Κώστας Μπακογιάννης.
Στο πλευρό του η οικογένεια του αλλά και οι συνυποψήφιοι του.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε την Κυριακή στην Ακαδημία Πλάτωνος για την ορκωμοσία του νέου δημάρχου Αθηναίων. Ο Κώστας Μπακογιάννης έφτασε λίγο πριν τις 18:00 στο Πάρκο, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Σία Κοσιώνη, τον γιο τους αλλά και τα μεγαλύτερα παιδιά του.

Είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος Αθηναίων δεν ορκίζεται στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά, αλλά στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Ο Κώστας Μπακογιάννης σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση, καθώς ήθελε να δείξει ότι από την πρώτη στιγμή των καθηκόντων του θα δώσει τη μάχη της καθημερινότητας στην πόλη, όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στις 129 γειτονιές των επτά Δημοτικών Κοινότητων της Αθήνας.

Η τελετή ορκωμοσίας ήταν ανοικτή για τις Αθηναίες και τους Αθηναίους και σε αυτή ανέλαβαν τα καθήκοντα τους και οι νέοι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι.

«Υπηρέτης των Αθηναίων»

«Δεσμεύομαι ότι και τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα είμαι υπηρέτης των Αθηναίων. Προορισμός μας είναι μια Αθήνα που θα αίρεται για όλα όσα είναι σήμερα και συνεχίζει να δημιουργεί. Όσο υπερήφανους μπορεί να μας κάνεις το ιστορικό αυτής της πόλης τόσο μας στεναχωρεί το παρόν της. Να σηματοδοτήσουμε και να σηκώσουμε την Αθήνα ψηλά. Θέλουμε μια πόλη, όχι απλά να προσπαθείς να επιβιώσεις, αλλά να θέλεις να ζήσεις. Δεν δέχομαι να βγαίνω λειψός, ξεκινάμε από κάτω προς τα πάνω με το βλέμμα ψηλά. Με σκληρή δουλειά, με σχέδιο, θα τα καταφέρουμε. Δεν ξεχνάμε ότι χρωστάμε στον καθένα και στην καθεμία που μας εμπιστεύτηκε», είπε μεταξύ άλλων ο νέος δήμαρχος.

Παρόντες στην τελετή της ορκωμοσίας ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμένος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Νίκος Βούτσης και οι συνυποψήφιοι του Κώστα Μπακογιάννη, Νάσος Ηλιόπουλος και Παύλος Γερουλάνος.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την ορκωμοσία

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις